Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vizes programok a Kékkútitól

Back to Press releases
Budapest,
2013 Mar 19

Argentínától Magyarországig ünnepelték a Víz Világnapját

A Nestlé Waters idén negyedszer ünnepelte a Víz Világnapját globális szinten, 31 ország részvételével. A cég magyarországi leányvállalata, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez és vállalt szerepet az esemény hazai népszerűsítésében. Ebből az alkalomból a piacvezető ásványvíz palackozó idén is meghívta a Káli-medence iskolásait, hogy a felnövekvő generáció játékos feladatokon keresztül a víz fontosságáról tanulhasson. A különleges napra a magyar vízilabda válogatott néhány tagja is csatlakozott; a rendezvényt a cég támogatását élvező globális víz-oktatási program, a Project WET segítette.

1992 óta ünnepelik világszerte március 22-én a Víz Világnapját; a Nestlé Waters negyedik éve áll a kezdeményezés mellé. Ebben az évben programok százait szervezte 31 országban, több mint 15 000 gyerek és 500 dolgozó részvételével. A résztvevők gyakorlati és interaktív feladatok során tanultak a vízről, a vízkészletről, vízgazdálkodásról és a vízvédelemről, Argentínától Kínáig.

A több éves múlttal rendelkező eseménysorozathoz az elsők között csatlakozott a Kékkúti Ásványvíz Zrt. A hazai program részeként Káli-medencei tanulók a Révfülöpi Általános Iskolában gyűltek össze, hogy a Project WET program szórakoztató feladatain keresztül fedezzék fel a víz fontosságát. A nyolc modulból álló, akkreditált általános iskolai tananyagot így intenzív és interaktív formában ismerhették meg a nebulók ezen a napon. A pedagógusokon kívül a magyar vízilabda válogatott női és férfi tagjai, - Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szívós Márton és Vámos Márton - is részt vettek a pénteki eseményen. A sportolók saját példájukon és történeteiken keresztül meséltek a gyermekeknek arról, hogy számukra mit jelent a víz. A nap fénypontja az volt, amikor minden diák felolvasta üzenetét a jövőnek és bedobta az erre a célra szolgáló postaládába.

A Project WET (Water Education for Teachers) egy olyan interaktív oktatási programcsomag, amely környezettudatosságra és vízkészleteink védelmének fontosságára hívja fel a diákok figyelmét, már 1984 óta. Európában először Magyarországon kezdte meg a működését „Egy cseppnyi tudás a vízről” Oktatási Programcsomag néven a Kékkúti Ásványvíz Zrt. támogatásával.

John J. Harris a Nestlé Waters vezérigazgatója a Víz Világnapja kapcsán elmondta: „A víz körüli összefogás számtalan formában felszínre bukkan a Nestlé Watersnél. A Project WET Nemzetközi Alapítvánnyal való együttműködésünk keretében célunk, hogy a felnövekvő generációknak felelősségteljes vízgazdálkodást tanítsunk. Büszke vagyok arra, hogy vállalatunkkal együtt a Víz Világnapján nemcsak gyerekek, hanem iskolák, partnerek és más együttműködő szervezetek együtt hívják fel a világ figyelmét a tiszta víz fontosságára.”

ZÖLD TÖREKVÉSEK – Kékkúti Ásványvíz Zrt.

Piacvezető vállalatként a Kékkúti Ásványvíz Zrt. folyamatosan törekszik a környezettudatos működésre. Napjainkban körülbelül 2500 tonnával kevesebb PET alapanyagot használ a csomagolóanyagok súlyának folyamatos csökkentése miatt, mint 2004-ben. Az egységre jutó PET alapanyag felhasználás csökkentése segítette elő, hogy az éves felhasználása több mint 70 százalékkal csökkent az elmúlt években. A műanyag felhasználás csökkentéséhez nagyban hozzájárult a 2009-ben bevezetett könnyített palack technológia, amely eredményeképp a korábban átlagosan 12 palack legyártására elegendő műanyagból 15 új, könnyű palackot tud létrehozni a vállalat. 2004-től 2012-ig több mint 481 000 köbméter vizet takarított meg a piacvezető ásványvíz palackozó, a zöld fejlesztéseknek köszönhetően. Ez a mennyiség elegendő lenne 213 olimpiai úszómedence felöltéséhez. Fajlagos energiafogyasztásban 51 százalékos javulást értek el az elmúlt 7 évben, ami több mint 16,9 GWh megtakarított energiát jelent 2004 óta. Ez 580 átlagos magyar háztartás éves teljes energiaszükségletét fedezné.

További információ:
Ruskó Márta
Avantgarde PR Kft.
e: [email protected]
t: 06-1-476-35-36
m: 06-70-210-57-94

Article Type