A Nestlé 2019-ben is ünnepli a Víz Világnapját

A világ legnagyobb ital- és élelmiszeripari vállalataként igyekszünk teljesen kiküszöbölni tevékenységünk valamennyi környezeti hatását, elkötelezettek vagyunk a vízkészletekkel való felelős gazdálkodás és azok megőrzése mellett a jövő generációi számára.

Az elmúlt években magyarországi gyárainkban is folyamatosan csökkentettük az 1 tonna termék előállításához használt víz mennyiségét. Ez az érték szerencsi gyárunkban már csak 0,308 m3, diósgyőri üzemünkben 2,37m3 vizet jelent tonnánként, de a vízfelhasználás csökkent büki Purina (1,66 m3/t) gyárunkban is.

A fenntartható vízgazdálkodással kapcsolatos globális erőfeszítéseinkkel négy kulcsterületet célzunk meg:

• Gyáraink működéséhez és termékeink előállításához vízre van szükség, ezért azon vagyunk, hogy az ehhez szükséges vizet hatékonyabban használjuk fel (csökkentve, újrafelhasználva és újrahasznosítva a szükséges vízmennyiséget).
  • A felhasznált alapanyagok megtermeléséhez vízre van szükség, ezért a helyi gazdákkal együttműködve segítünk javítani a vízgazdálkodási gyakorlatot a mezőgazdasági ellátási láncban.
  • A vízgyűjtő területeken szorosabbra fűzzük a közös erőforrás védelmére irányuló együttműködést partnereinkkel.
  • A közösségekben, ahol jelen vagyunk, elősegítjük az ivóvízhez és csatornázáshoz való hozzáférés kiterjesztését.

Vállalásunk részeként - melynek célja, hogy tevékenységünk nulla környezeti hatással járjon - célul tűztük ki, hogy 2020-ig csökkentjük a vízfelhasználásunkat, a kibocsátott üvegházhatású gázok szintjét, valamint a hulladék mennyiségét is.
A Nestlé európai, közel-keleti és észak-afrikai térségében jó úton haladunk a kitűzött célok elérésében.

Nézze meg „20 kérdés a vízről” című videósorozatunkat, mely azokat a kérdéseket feszegeti, amivel a mindennapokban szembesülünk a témában. Meggyőződésünk, hogy együtt, közösen megtaláljuk a választ a kérdésekre.