Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Új ügyvezető igazgató a Nestlé élén

Back to Press releases
Budapest,
2012 szept 30
2012 októberétől Mike Nixon tölti be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját.

A brit szakember 27 éve dolgozik a Nestlénél, ez idő alatt különböző országokban, több ágazatban számos kulcsfontosságú pozíciót töltött be. A nagy-britanniai durhami egyetemen kitüntetéssel végzett szakember gyárigazgatóként, később a Nestlé UK konyhai termékek divízió műszaki igazgatójaként majd pedig az európai gyártás vezetőjeként Svájcban 2002-ig széleskörű tapasztalatokat szerzett a gyártási folyamatok terén.

Mike Nixon ezt követően Dél- és Észak-Afrika régió működésért felelős vezetőjeként bővítette tovább szakmai tudását, majd az európai kontinensre visszatérve négy éven keresztül az európai Purina üzletágban töltötte be ugyanezt a pozíciót. 2008-ban az európai zóna gyártásért felelős alelnöke lett. Mike-nak összességében több mint 12 éves felsővezetői tapasztalata van az európai zónában, ezen kívül dolgozott már minden Nestlé által előállított termékcsoporton. A szakember ezzel a háttérrel igazol Magyarországra 2012. október 1-jétől a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatói posztjára.

Mike Nixon számára nem ismeretlen a magyar piac, hiszen a Nestlé Purinánál eltöltött idő alatt és az európai zóna gyártási stratégiájának kialakítása és sikeres megvalósítása során belelátott a cég magyarországi eredményeibe is. „Magyarország fontos piac a Nestlé számára. Mi vagyunk az ország legnagyobb élelmiszeripari vállalata, mindemellett hétszer annyi terméket állítunk elő exportra, mint amennyit importálunk, ezzel a térség nagyon fontos gyártási központjává is váltunk. Egy olyan céget veszek át, amely széles termék-portfólióval és a magyar vásárlók által kedvelt, erős márkákkal rendelkezik. Természetesen továbbra is megfelelő ár-érték arányú, kiváló minőségű, ízű és kiegyensúlyozott összetételű termékek előállítására fogunk összpontosítani, mindemellett közös értékteremtésen alapuló működésünkkel továbbra is szeretnénk hozzájárulni gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szinten is Magyarország fejlődéséhez – mondta az új ügyvezető igazgató.
Article Type