Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Újabb egy év a szerencsi gyerekek egeszsegeert

<p style="text-align:justify"><b><span style="font-size:12pt"><font face="Calibri">A Nestlé kizárólagos finanszírozásnak köszönhetően az idei tanévben is folytatódik a GYERE® program Szerencsen. Az eddigi pozitív visszajelzések és eredmények után a svájci cég vezetői bíznak abban, hogy a folytatás segíthet az egészséges étkezési szokások hosszútávú kialakításában. </font></span></b></p>

Back to Press releases
2018 szept 06

Szerencsi gyárában zajló termelési tevékenysége mellett a Nestlé elkötelezett a helyi közösségek és a közös értékteremtés iránt, ezért fontos feladatának tekinti a városban élő gyerekek egészségének megóvását is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakmai vezetésével 2015-ben indult el a GYERE® Gyermekek egészsége program Szerencsen, amely az egészséges táplálkozás ismereteinek átadásával több, mint 2200 gyermek egészségfejlesztéséhez járult hozzá 2018 júniusáig.

A Nestlé és az MDOSZ örömmel jelenti be, hogy a népszerű program az idei tanévben fenntartó jelleggel folytatódik, így a szeptemberi iskolakezdéssel a város két általános iskolájának mintegy 700 tanulója vehet majd részt a hat új tematika mentén megvalósuló oktatásban.

Nagyon sok visszajelzést kaptunk a szerencsiektől a gyerekek étkezési szokásainak pozitív változásával kapcsolatban. Örömmel jelentem be, hogy ebben a tanévben sem engedjük el a gyerekek kezét, és további egy éven át, a költségeket 100 százalékosan vállalva, az MDOSZ szakmai irányításával folytatjuk a programot, ezzel is hozzájárulva a gyermekek életminőségének javulásához és az egészségesebb jövőhöz” – mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

„Semmi sem lehet fontosabb egy szülő számára, mint gyermeke egészsége. Kétgyermekes édesapaként, nagyapaként és városvezetőként fontosnak tartom, hogy a városunkban sokaknak munkát adó Nestlé az itt élő gyerekekre is odafigyel, és az MDOSZ segítségével megtanítja őket arra, hogy a helyes táplálkozással hosszútávon fektetnek be saját egészségükbe. Örülök, hogy a program folytatódik, mert így az előző években elsajátított tananyag jobban beépül majd a mindennapokba.”- mondta Nyíri Tibor, Szerencs polgármestere.

A Szerencsen elindított GYERE® program eredményeképpen az abban résztvevő 6-12 éves korcsoportba tartozó gyermekek tápláltsági állapota nem változott számottevően, egészséges táplálkozással kapcsolatos tudásuk azonban jelentősen bővült.

Szerencsen a túlsúly és az elhízás mértéke az országos adatoknak megfelelően alakult. Kedvező jel azonban, hogy a tudományos kutatások szerint a leginkább veszélyeztetettnek tekinthető, 11-12 éves kamasz lányok esetében a GYERE® programot lezáró – nem reprezentatív, kis esetszámú - vizsgálat csökkenést mutat a túlsúly és az elhízás vonatkozásában a 2016-os állapothoz képest” - mondta el Kubányi Jolán, a program szakmai megvalósítását végző Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

A GYERE® programban résztvevő összes ötödik osztályos szerencsi iskolás körében végzett tudásszint-felmérés azt mutatja, hogy a program hatására a gyerekek ismeretei jelentősen bővültek az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Az első, 2016-os felméréshez képest 42%-kal nőtt azon gyerekek száma, akik tudják, hogy napi 8-10 pohár folyadék bevitele javasolt, és 65%-kal többen gondolják úgy, hogy naponta többször is szükséges a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása. 29 százalékkal nőtt továbbá azon gyermekek aránya, akik szerint az egészséges táplálkozásban mindent szabad, de csak mértékkel.

Article Type