Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

20 milliárdért bővíti büki gyárát a Nestlé

Ez a Nestlé magyarországi történetének legnagyobb beruházása

Ez a Nestlé magyarországi történetének legnagyobb beruházása

Back to Press releases
2017 nov 10

Az elmúlt hét évben összesen 43 milliárd forintot fektetett be büki fejlesztésekbe a Nestlé, aminek köszönhetően a Nestlé Purina helyi üzeme lett az egyik legnagyobb állateledel-gyár Európában. A gyártás több mint 90 százaléka exportra készül; a helyben foglalkoztatottak száma 900 fő. A legújabb, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

 

Tovább erősíti pozícióját Magyarországon a legnagyobb svájci befektetőként és munkáltatóként jelen lévő Nestlé Hungária Kft. A teljes mértékben automatizált új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva, kitűnő minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagokat dolgoz fel, és naponta több mint 1 millió termék gyártására képes. A gyárból így mindennap több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába. Az új, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokban a mostani beruházással két új töltő- és csomagolósor valósul meg, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével adtak át ma Bükön.

Varga Mihály nagyra becsüléssel szólt a Nestlé Hungária Kft. Magyarország iránti elköteleződéséről. Mint mondta: ezt jelzi a hazánkban megvalósított fejlesztések és a cég vezetőinek elismerő szavai a magyar munkavállalók hozzáértéséről, kreativitásáról és elkötelezett munkavégzéséről. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a most megnyíló gyáregység számos szinten előrelépést jelent, hiszen tovább erősíti Svájc és Magyarország gazdasági kapcsolatait, stabilitást és újabb lehetőségeket jelent a vállalat közel 2000 hazai beszállítója számára, valamint Vas megye fejlődésében is nagy szerepe van.

 

A büki gyártásban felhasznált mezőgazdasági alapanyagok 60 százalékban hazai forrásból származnak, ez évente összesen több mint 78 000 tonnát jelent” – emeli ki a büki Nestlé Purina gyár igazgatója, Kai Herzke. Az elmúlt 10 évben a Nestlé cégcsoport több mint 900 000 tonna gabonát vásárolt fel a magyar gazdáktól.

A gyártás több mint 90 százaléka külföldi piacokra készül; 2006 óta több mint 380 milliárd forint értékben exportált a vállalat állateledelt Bükről. Az itt előállított termékek a világ több mint 40 országában élő kutyákhoz és macskákhoz jutnak el” – húzza alá Bernard Meunier, a Nestlé Purina PetCare európai, közel-keleti és észak-afrikai vezérigazgatója.

 

A Nestlé Hungária Kft. három magyarországi regionális gyártási központjának köszönhetően volumenben 15-ször annyi árut exportál, mint amennyit behoz az országba. A Nestlé a legnagyobb itthoni svájci foglalkoztató: összesen 2400 munkatárs dolgozik a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban. „A büki beruházásoknak köszönhetően az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a Vas megyei településen foglalkoztatott Nestlé munkavállalók száma” – teszi hozzá Kai Herzke.

 

Article Type