Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NESCAFÉ Classic Crema – egy csésze valódi olaszos kávéélmény pillanatok alatt

Back to Press releases
Budapest,
2013 Feb 01

Ki ne hallott volna az igazi olaszos eszpresszók különleges világáról és arról, hogy az olaszok a minőségi kávé szerelmesei? Az európai kávézás fellegvára Olaszország, nem véletlen, hogy Genovában és Velencében ittak először feketét a kontinensen. Azóta már a mindennapok részévé vált a kávézás a világ minden táján, és a hihetetlen mértékű innovációnak köszönhetően instant kávé segítségével már pillanatok alatt minőségi kávét varázsolhatunk magunknak. Ráadásul mostantól arra is van lehetőség, hogy instant kávéból készítsünk olaszos eszpresszót, annak minden előnyével, intenzív aromával és aranybarna habbal a tetején.

A NESCAFÉ szakembereinek köszönhetően mostantól már az olasz kávéházak világát is megidézhetjük, nem kell többé fáradoznunk a kávéfőzéssel, pillanatok alatt elkészíthetjük feketénket instant kávéból. A NESCAFÉ instant kávéi eddig is a 100% valódi kávét és a minőséget jelentették, amelyet valójában ugyanúgy lefőznek a gyárakban, mint otthon, csak az otthoninál nagyobb mennyiségben teszik ezt, majd eltávolítják a vizet, hogy amikor szükségünk van rá, másodpercek alatt minőségi kávét készíthessünk belőle. Most egy mérföldkövet írhatunk be a kávézás történetébe a NESCAFÉ Classic Crema megjelenésével, amely egyet jelent az intenzív olasz eszpresszó ízzel és a hamisítatlan könnyű aranybarna habréteggel. Ezt a finom habréteget hívják a szakértők Cremának.

Magyarországon a legnépszerűbb kávé az eszpresszó, átlagosan tízből hét kávéfogyasztó ezt részesíti előnyben, azonban természetesen kedveltek az ízesített kávék és a cappuccino is. Az igazi jó eszpresszónak számos ismérve van, amelyet a NESCAFÉ Classic Crema mind magában hordoz. A finom, vékony habréteg a főzött kávé készítésénél csak speciális kávéfőzővel állítható elő, pedig az igazi eszpresszóhoz elengedhetetlen ez a crema réteg a kávé tetején. A legjobb eszpresszókat kizárólag a jó minőségű kávébabszemekből finomra őrölt por állagú kávéból állítják elő, és készítés közben nagy nyomásnak teszik ki, amely a tökéletes aranybarna crema réteget eredményezi. Ugyanezt az elvet alkalmazzák a NESCAFÉ Classic Crema előállításánál.

Tudtad-e?
Az egyes nemzetek ízlése különbözik a kávé terén, még a szomszédos országok sem ugyanúgy isszák feketéjüket. A magyar ízlés elsősorban a pörköltebb, intenzív ízű kávét részesíti előnyben. Érdekesség, hogy például a Baltikumban és Lengyelországban a még erősebben pörkölt, még inkább keserű kávét szeretik, az oroszok pedig édesen, sok cukorral elkészítve isszák a feketét.  

Article Type