Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

115 000 fiatalnak teremtett munkalehetőséget Európában partnereivel a Nestlé

<br />

Back to Press releases
2016 nov 15

Magyarországon már minden harmadik Nestlé foglalkoztatott 30 év alatti fiatal, az elmúlt 3 évben 264 gyakornok kapott lehetőséget a vállalatnál

Budapest, 2016. november 15. – 2020-ig újabb 230 000 fiatalnak biztosít munkatapasztalat-szerzési lehetőséget a Nestlé, a partnereivel közös Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért keretében.


A Nestlé globális kezdeményezésének részeként két éve hazánkban is elindult az „Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért” partnerprogram, amely az üzleti szektoron, kormányzaton és oktatáson átívelő összefogás, annak érdekében, hogy a fiatalok a megfelelő tudással és készségekkel felvértezve vágjanak neki a munka világának és így hozzájáruljanak a magyar gazdaság versenyképességéhez és növekedéséhez.

„A Nestlé elkötelezett a fiatalok felé, ma Magyarországon 2400 embert foglalkoztatunk, amelynek közel egyharmada fiatal. A következő 4 évben legalább újabb 150 fiatalnak szeretnénk munkát biztosítani, valamint további 180 gyakornoknak munkatapasztalat-szerzési lehetőséget. Reméljük, hogy korábbi és most csatlakozó partnereinkkel, közösen, valódi összefogással segíthetjük a fiatalok munkaerő-piaci beilleszkedését az előttünk álló 4 évben is.” – mondta Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

„A kormány egyik legfontosabb feladata a fiatalok munkanélküliségének mihamarabbi teljes felszámolása, és a munkaerőpiacon állás nélkül lévő fiatalok számára szakképzettség vagy szakmai gyakorlat biztosítása. A kormány azt vállalta, hogy 2018. január 1-től minden 25 évesnél fiatalabb álláskereső fiatalnak segítséget nyújt az ifjúsági garanciaprogramon keresztül. Ennek sikeres teljesítéséhez szükség van az üzleti szférával való együttműködésre és az érdemi párbeszédre.” – mondta el dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár.

 

Az „Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért” kezdeményezéshez eddig 10 vállalat , és számos szakmai szervezett csatlakozott hazánkban, akik a kormányzattal és az oktatási szférával közösen rendszeres párbeszédet folytatva 9 tematizált workshopot és 6 kerekasztal beszélgetést tartottak az elmúlt két évben. A kezdeményezés tagjai összesen több mint 30 000 fiatalt értek el rendezvényeikkel, valamint 1645 fiatalnak és 613 gyakornoknak adtak munkalehetőséget.

Ma újabb 6 vállalat csatlakozott az Összefogáshoz: a Barta Consulting, a Colibri HR Solutions, az Eisberg, a Fusion Zrt., a HVG HR Center és a Metro Kereskedelmi Kft.

Bővebb információ:
Benedikt Károly, ComLab, [email protected], +36703664130

Article Type