Sort results by
Sort results by

20 millió forintból újult meg a GYEK rehabilitációs osztálya

Átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a korszerűsített Gyermekrehabilitációs Osztályt, amely a Nestlé Hungária támogatásával valósult meg.
20 millió forintból újult meg a GYEK rehabilitációs osztálya
Back to Press releases

Az adományból felújították a részleg kórtermeit és közösségi helyiségeit, emellett akadálymentesített tereket alakítottak ki, hogy ezzel is segítsék a gyermekek mielőbbi gyógyulását és komfortérzetét.  

Tavaly decemberben jelentette be a Nestlé Hungária, hogy 20 millió forinttal támogatja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának Gyermekrehabilitációs Osztályát, azon belül a rekonstrukciós munkálatokat. A felajánlásnak köszönhetően megszépültek a részleg folyosói, kórtermei és közösségi terei; megújult a fal- és a padlóburkolat, az álmennyezet, a villamoshálózat és a nyílászárók is. A kórtermekbe légkondicionáló berendezéseket telepítettek, és kialakítottak egy akadálymentesített fürdőszobát is. 

„A Nestlé idén ünnepli magyarországi jelenlétének harmincadik évfordulóját. Ebben a térségben összesen 900 főt foglalkoztatunk, így vállalatunk története szorosan összefonódott a helyi közösségek sorsával. Ha valamit tanultunk a járványhelyzetből, akkor az az, hogy egymásra vagyunk utalva; ezért vezető élelmiszeripari vállalatként kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk, ahol tudunk” – mondta Hélène Kovalevsky, a Nestlé szerencsi és diósgyőri gyárainak vezetője.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház  főigazgatója közölte: menedzsmenti döntés szerint a felajánlásokat az intézmény hasonló nagyságrendű összeggel kiegészíti annak érdekében, hogy a támogatások még komplexebben segítsék a betegek ellátását. Ennek megfelelően a Nestlé által felajánlott összeget szintén megtoldotta a kórház, így a rekonstrukció összköltsége mintegy 40 millió forint volt. 

„A gyermekek gyógyulása szempontjából rengeteget számít a gondoskodás és a környezet, ami körülveszi őket. Kórházunk munkatársaival mindent megteszünk annak érdekében, hogy a rehabilitációt követően a lehető legkönnyebben illeszkedjenek vissza korábbi élethelyzetükbe. Mostantól mindezt a kórtermek modern és otthonos kialakítása is elősegíti, amiért ezúton is köszöntet mondunk” - tette hozzá Dr. Hauser Péter, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ intézetvezető főorvosa.