Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leveses nép a magyar

Back to Press releases
Budapest,
2013 Jan 14

Édesanyáik mintájára a kockára esküsznek a magyar háziasszonyok

A hazai házitündérek inkább készítenek meleg ételt ételalapok, ízesítőkockák használatával, mint hogy étteremből rendelnének, így hetente háromszor- négyszer is jut idejük főzésre – derül ki a MAGGI friss felméréséből [1]. A leves vasárnaponként szinte minden háztartásban kötelező fogás, de az otthonok kétharmadában egy héten többször is előkerül a merőkanál.

Meleg étel az asztalra
A válaszadók 25%-a csupán hétvégén főz, 50%-uk viszont hetente háromszor-négyszer is tud rá időt szakítani, hogy meleg ételt készítsen a családja számára. A háziasszonyok közel 50%-a spórol időt azzal, hogy ételalapokkal, ízesítő kockákkal készíti el a család kedvenceit. A praktikusság azokra a konyhatündérekre is jellemző, akik minden nap szakítanak időt a főzésre. Több mint 26%-uk a levesek mellett más ételek ízét is gazdagítja kockával - sokan tesznek a rizs vagy tészta főzővízébe, mások mártások, szószok, alaplevek elkészítéséhez használják ezeket.

A vasárnapi húsleves is kockával készül
A háziasszonyok 80%-a szerint a vasárnapi húsleves elengedhetetlen összetevője a leveskocka. A felmérésből kiderült, hogy már anyáink is szívesen ízesítették így a hétvégi húslevest, a válaszadók harmada ugyanis a hagyományos családi receptúra részeként dob kockát a levesbe. A levesek elkészítéséhez főleg azok használnak kockát, akik több személyre főznek, de a fiatalabb, 18-35 éves korosztály is szívesen dobja fel vele ételeit. A megkérdezettek 50%-a finom, zöldséges íze, 40%-uk pedig megbízhatóan jó íze miatt használ leveskockát. „A MAGGI termékek szárításos vízelvonással készülnek valódi zöldségekből, zöldfűszerekből. A vízelvonás hatására nem változik meg az élelmiszerek szerkezete, ezért víz hozzáadásával a szárított termékek az eredetit megközelítő állapotúra alakíthatók vissza. Ez egy olyan módszer, amelynek köszönhetően nincs szükség hozzáadott tartósítószerek használatára termékeink hosszú eltarthatóságához” - árulta el Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa.

Mindennapi levesünk
Leveses nép a magyar – derült ki még a MAGGI felmérésből. A háztartások kétharmadában hetente többször is kerül leves az asztalra, hétvégén viszont szinte mindenhol kötelező fogás. Különösen a gyermeket nevelő családoknál népszerű étel, hiszen a kicsik számára rendkívül fontos a változatos táplálkozás, a zöldségek fogyasztása. „A hidegben sem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a téli fűtési szezon, az iroda és lakás száraz levegője miatt a hidratáció ugyanolyan fontos, mint a nyári kánikulában. Egy bőséges tányér leves a napi folyadék igényünk 20 százalékát is fedezheti.” – tette hozzá Mihály Tekla.

További információ
Solti Alexandra
Project manager
Avantgarde Public Relations
[email protected] 
06 1 476 3538, 06 30 2263 506

[1] A MAGGI 2012 novemberében gyermekes családok körében végzett felmérést

Article Type