Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kevesebb zsiradékkal is süthetünk

Back to Press releases
Budapest,
2013 May 30

Forradalmi fejlesztés a MAGGI-tól

Konyhafőnökök, érzékszervi szakértők, gépészmérnökök, mikrobiológusok és táplálkozási szakértők is részt vettek a MAGGI legújabb konyhatechnológiai újításának, a Szaftos csirke steak alapnak és a PapiruszTM fűszerpapírnak a kifejlesztésében, amellyel serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül készíthetünk omlós és fűszeres csirkemellet.

f157671229.jpgA sütéshez használt „Papirusz” titkos receptje a MAGGI németországi Culinarium fejlesztőkonyhájában született meg. A MAGGI nemzetközi szakemberei hosszas kísérletezés után itt alakították ki a kevés olajpermettel és ízletes fűszerekkel bevont préselt sütőpapírt, amelynek segítségével 10 perc alatt puha és szaftos csirkemell kerülhet tányérunkra.

A fűszerpapír használatakor nincs más teendőnk, mint a papírba helyezni a megtisztított, ujjnyi vastagságú csirkemell szeleteket, és a felhevített serpenyőben oldalanként 5 percig sütni. Így mindössze 10 perc alatt szaftos, omlós sült szeleteket kapunk. A PapiruszTM fűszerei ízüket és színüket is megőrzik a megfelelő sütés során, így az elkészített étel nem csupán ízletes, de gusztusos is lesz. A konyhatechnológiai újítás nagy előnye, hogy a papír nem ragad, közvetlenül a serpenyőbe helyezhető és semmilyen hozzáadott olaj vagy zsír nem szükséges a használatakor. Így ebédünk sokkal könnyebb lesz, mint a hagyományosan, bő olajban készített húsételek, hiszen mentes lesz a felesleges zsiradékoktól. A mosogatással sem lesz sok gondunk, mivel a serpenyő tisztítása is gyerekjáték a fűszerpapír használata után.

A MAGGI Szaftos csirke steak alap fokhagymás és kerti fűszeres ízekben kapható májustól a boltokban.

Article Type