Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Globális program a Fiatalok Foglalkoztatásáért

Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért

Back to Press releases
2016 nov 15

A Nestlé évek óta együttműködik iskolákkal és egyetemekkel, illetve toboroz fiatalokat ezekről a vállalat köreibe. 2013-ban a fiatalok munkanélkülisége kritikus méretet öltött Európában, ezért úgy éreztük, hogy az eddigieknél többet is tehetünk a helyezet megoldása érdekében. A fiatalok első munkahelyi lehetőségeire fókuszálva létrehoztuk a Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért kezdeményezést.

A Nestlé célja, hogy minél több fiatal elhelyezkedését segítse iskoláik befejezése után. Ennek fontos része a szakmai gyakorlatok és gyakornoki programok indítása, melyeknek kulcsfontosságú szerepe van az iskola és a munka világa közti különbségek áthidalásában.

Vállaltuk, hogy 2016-ig 20 000, 30 év alatti fiatalnak biztosítunk állás- és képzési lehetőséget Európában. 2016 novemberéig összesen 32 000 fiatal részére biztosítottunk elhelyezkedési lehetőséget: 20 000 munkahelyet és 12 000 gyakornoki pozíciót hoztunk létre.

A Nestlé elkötelezte magát, hogy egy átfogóbb, 35 000 munkalehetőséget teremtő vállalás részeként 2020-ig további 15 000 gyakornoki pozíciót hoz létre Európán, a Közel-Keleten és Észak-Afrikán belül.

Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért

Az átfogóbb társadalmi hatás érdekében a Nestlé 2014-ben elindította az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért programot, több mint 200 vállalat részvételével. Ez az első, Európa-szintű és az üzleten, kormányzati és oktatási területeken átívelő kezdeményezés, melynek célja, hogy felkészítse a fiatalokat a munka világára és javítsa munkába kerülési esélyeiket a jelentős kihívásokat jelentő munkaerőpiacon.

A program keretében 115 000 európai fiatal számára sikerült állás- és képzési lehetőségeket biztosítani.

További részletek a programról:

 

Globális kezdeményezés

Az európai program sikerére építve és annak kiterjesztéseként a Nestlé elindította a fiatalok foglalkoztatását elősegítő kezdeményezését globális szinten is, melynek célja, hogy fiatal tehetségeket neveljen ki a vállalat számára és hozzájáruljon a világméretű munkanélküliségi válság leküzdéséhez a fiatalok körében.

A Nestlé Mexico az első Európán kívüli piac, mely csatlakozik a fiatalok foglalkoztatását elősegítő kezdeményezéshez.

Érdekelnek gyakornoki lehetőségeink? A lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

Article Type