Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Purina: Kutyabarát szálláshelyek

<span style="font-size:13.3333px">Garancia a kutyatartóknak: mától hivatalosan is kutyabaráttá minősíthetők a szállás- és vendéglátóhelyek</span><br />

Back to Press releases
2016 aug 04
Többé nem kell a bizonytalanra bízniuk magukat azoknak a gazdiknak, akik szeretnék magukkal vinni kutyájukat a nyaralása, kirándulásra, vagy akár csak a hétköznapokban. Bevezetésre került ugyanis egy olyan minősítő rendszer a Kutyabarathelyek.hu jóvoltából, mely által hivatalosan is kutyabaráttá minősíthetőek lesznek nem csak a szállás- és vendéglátóhelyek, de az üzletek, bevásárlóközpontok, vagy akár a strandok is.Hazánkban is egyre több család tekint kutyájára családtagként. Egy családtag pedig nem maradhat otthon, ha útra kerekednek, legyen szó nyaralásról, kirándulásról, vagy csak egy hétköznap délutáni kávézásról. Rohamosan növekszik az igény a kutyával való utazásra, ez által a kutyabarát szállás- és vendéglátóhelyekre is.

Viszem a kutyámat is! De hova?

Ez idáig nem volt egyszerű dolga a kutyatartóknak a legmegfelelőbb kutyabarát hely megtalálásában. Nem volt egy letisztázott, elfogadott rendszer, mi is az, ami kutyabarátnak számít, mitől lesz valami kutyabarát. Minden szállásadónak, szolgáltatónak más és más elképzelése volt róla. Nem egy esetben a gazdáknak keserű szájízzel kellett távozniuk a kiszemelt helyről – ugyanis csak ott, a helyszínen derült ki, hogy az adott helynek más elképzelése van a kutyabarát jelzőről: csak kistestű kutyát fogad, a kutya csak egy udvari kennelben lehet, a szobában nem, és így tovább. 

A Kutyabarathelyek.hu által kidolgozott minősítési rendszer, mely összhangban áll az ÁNTSZ és a NÉBIH vonatkozó jogszabályaival, egy tiszta, egységes képet ad arról, mi is az, hogy „kutyabarát hely”.

E Tanúsító Védjegy eredményeképpen a gazdikat nem érheti csalódás, ha kutyájukkal ellátogatnak egy, ebben a rendszerben minősített kutyabarát helyre. Másfelől az adott helyek tulajdonosai, vezetői is kapnak egy megbízható szakmai iránymutatást, tájékoztatást, hogyan válhatnak hivatalosan, minden hazai szabálynak megfelelő kutyabarát hellyé.

Saját tapasztalatainkból tudjuk, hogy nem egyszerű a kutyások dolga, ha a be akarnak térni négylábú barátjukkal egy helyre. Még nehezebb kutyabarát helyet találnunk egy idegen városban, ahol csak vendégek vagyunk. A minősítésünk megkönnyíti az eligazodást mind a szolgáltatók, mind a gazdik számára: a hely kutyabarát voltát jelző matricánkat látva biztos lehet benne a kutyatartó: itt biztosan megtalálja legalább azokat a minimum feltételeket, melyek szükségesek a kutyabarát hely minősítés viseléséhez – vagy ezeknél még többet.” – mondta Máté Krisztián, a Kutyabarathelyek.hu ügyvezetője.

Ügyvezető társa, Schmidt Zsófia hozzátette: „Szeretnénk egy megbízható irányt mutatni mindkét fél számára. A „kutyabarát hely” minősítés megalkotásával a gazdik és a szolgáltatók érdekeit is szolgálni, védeni szeretnénk. Hiszünk benne, hogy a felelős kutyás életmódot folytató kutyatartók felnőttek a feladathoz, és hogy ezt a szállás- és vendéglátóhelyek üzemeltetői is belátják. A minősítés kidolgozásával azoknak a helyeknek is szeretnénk segítséget nyújtani, akik még nem kutyabarátok, de készen állnak a kutyások felé történő nyitásra.


Kutyás kiegészítők a kutyabarát szállásokon

A gazdik és a kutyusok kényelmének érdekében a Kutyabarathelyek.hu és a Purina® minden olyan szálláshely számára, mely elnyeri a „Kutyabarát hely” minősítést, ajándékként egy induló csomagot biztosít, amely olyan kutyás kiegészítőket tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek azokban a szobákban, ahol kutyával szállnak meg a vendégek. A kutyatörölközőnek, a tálkáknak és a finom falatoknak köszönhetően kutyás szempontból is még kényelmesebbé válnak a kutyabarát szobák!

A Purina® elkötelezett és felelősségteljes márka, mely több mint 85 éve úttörő munkát végez az állatok táplálásában. A Purina® csapatát többek között táplálkozási szakértők, állatorvosok és etológusok erősítik – számos forradalmi áttörést köszönhetünk nekik a kutyák egészségének és táplálásának terén. 


Egyes kutatások azt igazolják, hogy azok az emberek, akiknek van háziállata, boldogabb és egészségesebb életet élnek, a Purina® pedig elhivatottan dolgozik azért, hogy minél több boldog kutya és gazdi élhessen együtt.

Ezért az olyan kezdeményezések, mint a kutyabarát szállodák támogatása, kiemelt szerepet kap a márka életében, mert nagyon fontos számunkra, hogy a kutyusoknak is egyre több lehetőségük legyen a gazdikkal együtt pihenni/kikapcsolódni, miközben megkapnak mindent, amire szükségük van
” – nyilatkozta Hanzel Lajos, a Purina® magyarországi igazgatója. A Kutyabarathelyek.hu elkötelezett támogatója a kutyás életmódnak.

Hisszük, hogy a jól nevelt, jól szocializált kutyák gazdáikkal tarthatnak a mindennapokban is, és hogy megfelelő keretek között a kutyabarát szállásokon, vendéglátóhelyeken és üzletekben is helyet kaphatnak gazdájuk oldalán. A Kutyabarathelyek.hu immáron 2 éve dolgozik azon, hogy ne csupán összegyűjtse eme helyeket, hanem az eddig nem-kutyabarát szállásokat, vendéglátóhelyeket, üzleteket is kutyabaráttá tegye, könnyítve vele a felelős Gazdik életét.

Article Type