Sort by
Sort by

A  Nespresso bemutatja a kapszulás kávégépek új generációját, a Vertuo-t

Az innovatív technológia az egyik legnagyobb újítás az elmúlt 30 évben az otthoni kávékészítés területén
Nespresso Vertuo
Vissza a sajtóközleményekre

Magyarországon is bemutatja új kávérendszerét a Nespresso, ami egy teljesen új kávékészítési technológiára és új formátumú kávékapszulákra épül. Az intelligens vonalkód leolvasóval felszerelt gép felismeri a különböző méretű kávékapszulákat, és automatikusan kiválasztja az adott kávétípushoz legjobban illő paramétereket. Az innovatív Centrifusion™ technológiának köszönhetően pedig kivételes minőségű kávét készít rendkívül gazdag cremaréteggel a tetején.

A Nespresso 1986-ban hozta létre ikonikus Nespresso Original kapszulás rendszerét, mely igazi áttörést hozott az otthoni kávézás történetébe. Több mint harminc év elteltével a márka újabb innovációval állt elő: a Vertuo minden eddiginél sokoldalúbb teljesítményre képes, és kiváló minőségű kávéélményt tesz lehetővé az espressótól kezdve a hosszú kávékon át az egészen nagy csészeméretekig — mindezt az újhullámos, kézműves kávézók stílusában. 

A lézeres leolvasóval felszerelt kávégép felismeri a különböző kapszulák peremén található vonalkódot, és azonosítja a bennük található kávé típusát. Ezt követően minden paramétert (vízmennyiség, hőfok, kapszula forgatási sebesség, előáztatási idő) úgy állít be, hogy automatikusan a legjobb, kávémesterek által finomhangolt kávét készítse el, bármelyik kapszuláról legyen is szó. Mikor a kapszula forogni kezd, az eszköz pontosan adagolt mennyiségű vízzel áztatja elő a benne található őrleményt. Ezzel elősegíti a kávéban található ízek és aromák optimális kioldódását, ami a hosszabb kávétípusok esetében is összetett ízélményt eredményez.

A világon egyedülálló Centrifusion™ technológiának köszönhetően a készülék percenkénti négyezres fordulatszámon préseli át a vizet a kapszulán, amely gazdag cremaréteget alkot a kávé tetején, akár egy espresso, akár egy nagyobb csészéhez illő kapszulatípus esetében is. 
A Vertuo kávégép 27 féle teljesen új típusú, más formájú és méretű kapszulával működik, amelyekkel négy különböző hosszúságú kávétípus készíthető. A közkedvelt ESPRESSO (40 ml) és DOUBLE ESPRESSO (80 ml) mellett a Vertuo amerikai stílusú hosszúkávék elkészítésére is képes, amivel a lehető legszélesebb választékú kávépalettát kínálja az otthoni kávéfőzők piacán. A rövidebb változatok mellett a GRAN LUNGO (150 ml) és a MUG (230 ml) kapszulák is különböző aromájú és intenzitású variánsokkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja köztük az ízlésének leginkább megfelelőt. 

A Vertuo mellett továbbra is elérhetők maradnak az eddig ismert Nespresso Original kávégépek és kapszulák, a két rendszer párhuzamosan fog futni egymás mellett.

A Nespresso mindig is élen járt a technológiai fejlesztések terén, hiszen a kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy elvigyük a kávéfogyasztók otthonába a tökéletes espresso-élményt. A Vertuo egy újabb lépés a kávézás jövője felé, amelyben az összes létező kávétípus egy gombnyomásra elérhetővé válik a márkától megszokott minőségben”
Alberto Vercelli a Nespresso magyarországi vezetője
Az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult a hazai kávékultúra, és a kézműves kávézók elterjedésével megnőtt a fogyasztói igény arra, hogy az otthoni készülékek is reprodukálni tudják azt a minőséget és ízélményt, amit kedvenc kávézójukban tapasztalnak. A Nespresso Vertuo a világ leghíresebb kávékultúráinak széles választékát kínálja, emellé pedig egy szakértő barista tudásával rendelkezik, aki pontosan tudja, hogy miben rejlik a különböző kávétípusok elkészítésének titka”
Márkosi Balázs a Nespresso kávénagykövete
A Nespresso Vertuo alumíniumkapszulái tökéletesen megőrzik a frissen pörkölt, őrölt kávék frissességét egészen az elkészítés pillanatáig. A vállalat által visszagyűjtött Nespresso Original és Vertuo kapszulák 100%-a újrahasznosítható, és jelenleg a hazai fogyasztók 99%-a számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség. A Nespresso célja, hogy 2021 végére az összes Original kávét 80%-ban, illetve az összes Vertuo kávét 85%-ban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült kapszulákba csomagolják. Mindez része a márka nagyszabású vállalásának, amely szerint 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz. A Vertuo kávégépek műanyag alkatrészeinek több mint 50%-a újrahasznosított műanyagból, papírcsomagolásuk 99,5%-ban újrahasznosított anyagokból készül, műanyagmentes és 100%-ban újrahasznosítható.
További információk: www.nespresso.com.