Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé ma jelenti be a Global Alliance for YOUth indulását

Back to Press releases
2019 Jan 22

 

A jelen vezetői a jövő vezetőihez szólnak ma 17:00 órakor élő Facebook bejelentkezésben Davosból, a Global Alliance for YOUth program indulása alkalmából.

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet adatai szerint világszinten több mint 71 millió fiatalnak nincs munkája, több mint 500 millióan nem képzettségüknek megfelelő szintű munkát végeznek, vagy vannak bizonytalan munkaviszonyban, míg évente 40 millió fiatal lép a munkaerőpiacra.

Sok esetben a hagyományos képzési formák – amennyiben egyáltalán elérhetők – nem készítik fel megfelelőképpen a fiatalokat a munkaerőpiaci kihívásokra. A Világgazdasági Fórum becslései alapján az általános iskolás gyerekek több mint 60%-a olyan munkát fog majd végezni, ami napjainkban még nem is létezik. Ehhez pedig olyan készségekre és tapasztalatokra van szükségük, ami segít alkalmazkodni a gyorsan változó gazdasági környezethez.

A vállalatok számára óriási lehetőség, hogy a történelem legnagyobb tehetség- és humánerőforrás bázisát képezhetik és alkalmazhatják. Ezért 20 nemzetközi magánszektorban működő cég úgy döntött, hogy egyesült erővel, a Global Alliance for YOUth program keretében egy jobb jövőt épít a fiatal generációk számára.
A Globál Alliance for YOUth program olyan hasonló gondolkodású szervezetek üzleti alapon működő kezdeményezése, akik szenvedélyesen dolgoznak együtt azért, hogy segítsenek a fiataloknak megszerezni azokat a képességeket, amik a könnyebb munkaerőpiaci boldoguláshoz szükségesek ma és a jövőben egyaránt. 

“Célunk, hogy a fiatal generációt olyan tudással vértezzük fel, ami által ők lehetnek a jövő vezetői, vállalataink kreatív éllovasai, sikeres vállalkozók, meghatározó személyiségek, attól függetlenük, hogy milyen területen vagy szinten dolgoznak.“ Azzal, hogy összefogunk, még többet tudunk tenni a fiatalok jobb jövőéért”- mondta Laurent Freixe, a Nestlé Amerika Régió vezérigazgatója, a Nestlé Needs YOUth kezdeményezés alapítója.

A Nestlé 2014-ben indította Európában az Alliance for YOUth programot azzal a céllal, hogy felkészítse a fiatalokat a munkaerőpiaci kihívásokra. A sikeres kezdés után a programot 2017-ben kiterjesztettük Chilére, Kolumbiára, Mexikóra és Perura, majd 2018 decemberében Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay is csatlakozott.

Ma 17:00 órakor a Global Alliance alapító partnerei élő beszélgetést tartanak, hogy minél többeket elérjenek a jövő vezetői közül. A Facebook Live esemény linkje, és a programról készült rövid, angol nyelvű összefoglaló a itt található: https://www.nestle.com/media/mediaeventscalendar/allevents/global-alliance-for-youth-2019

 

Article Type