Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé bejelentette a fenntartható fejlődést támogató, 2020-ig szóló kötelezettségvállalásait és hosszú távú célkitűzéseit

Back to Press releases
2017 Mar 08

A Nestlé ma jelentette be új, 2020-ig szóló kötelezettségvállalásait és 2030-ig megvalósítandó három kiemelt célját, mellyel az ENSZ 2030 Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja.

Három hosszú távú célkitűzésünk keretében 50 millió gyermeket támogatunk az egészségesebb életmód megvalósításában; az üzleti tevékenységünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő közösségekben 30 millió háztartásban segítjük elő az életminőség javulását, illetve tevékenységünk környezeti hatását igyekszünk teljes mértékben kiküszöbölni.

Tovább folytatjuk munkánkat, melynek során három fő területen – egyének és családok, a közösségek, valamint a bolygó szintjén – valósítjuk meg a társadalmi kötelezettségvállalásainkat.

Kiemelt példa, hogy 2020-ig termékeink cukortartalmát 5%-kal csökkentjük világszerte. Ennek megvalósítása csak Európában azt jelenti, hogy termékeinkből összesen legalább 18 000 tonna cukrot távolítunk el.

Erről és további vállalásainkkal kapcsolatos példákról részletek a „Nestlé a társadalomban: Közös Értékteremtés és a 2016. évi kötelezettségvállalásaink teljesítése“ jelentésünkben olvashatók. A jelentés a Nestlé 2020-ig megvalósítandó 42 társadalmi kötelezettségvállalását, az eddig elért eredményeket és a jövőre vonatkozó céljainkat mutatja be. Eddigi erőfeszítéseink mind szerepet játszottak abban, hogy a 2016. Dow Jones fenntarthatósági index első helyén végeztünk.

Munkánkról további részleteket az összefoglaló jelentésben (pdf, 6 Mb), továbbá a szintén ma megjelent Nestlé 2016. évi éves jelentésében olvashat.

A Nestlé magyarországi tevékenységéről és programjairól bővebb információt a legutóbbi Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Jelentésünkben talál. 

Article Type