Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé is támogatja az Összefogás a gyermekek egészségéért szakmai kezdeményezést

Back to Press releases
Budapest,
2015 Jun 14

A Nestlé támogatásáról biztosította az Összefogás a gyermekek egészségéért programot. A Nestlé eddig is sokat tett a megfelelő kisdedkori táplálkozásért, a gyermekek helyes táplálásáért termékfejlesztéseivel, a szülők tájékoztatásával, szakmai kutatásaival. 

Szakmai szervezetek idén létrehozták az „Összefogás a gyermekek egészségéért” kezdeményezést, melynek célja a kisdedkori helyes táplálás támogatása, valamint a közös fellépés a döntéshozók felé. A rendelkezésükre álló eszközöket és kommunikációs csatornákat felhasználva, elkötelezettek, hogy a tudományos élet legfrissebb híreit, eredményeiket a közvéleménynek és a döntéshozóknak is eljuttassák, ezzel is segítve a közös gondolkodást és a tudásmegosztást. Emellett céljuknak tekintik, hogy oktatási programokat dolgozzanak ki, és azokat eljuttassák a házi gyermekorvosoknak és védőnőknek, a szakembereknek.

Henri Nestlé gyógyszerész 1867-ben fejlesztette ki az első anyatej-helyettesítő tápszert olyan anyák számára, akik nem tudták szoptatni csecsemőjüket, és ezzel megmentette egy környékbeli koraszülött csecsemő életét. A gondoskodás kezdettől a Nestlé DNS-ében van, és ezekre az értékekre épülő vállalat elkötelezett minden olyan tudományos kezdeményezés támogatása mellett, amely a legújabb kutatásokon alapuló csecsemőkori táplálás népszerűsítését, a lakosság tájékoztatását, oktatását célozza.

A Nestlé az Egészséges Gyermekekért programjának lényege, hogy tevékenységével hozzájáruljon az ország népegészségügyi mutatóinak javításához. Összhangban a szakmai szervezetek álláspontjával, a cég egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a felnövekvő generációk és szüleik körében szemléletváltozást tudjanak elérni és ne a rossz minták öröklődjenek a családok étkezési szokásaiban. Ennek érdekében a Nestlé segíti a szakmai összefogás által életre hívott első allergia- és elhízás elleni központ kialakítását Pécsett, valamint megosztja kutatásainak eredményeit az összefogás szakembereivel. Segítik továbbá az összefogás kommunikációját is, olyan tájékoztató anyagokat dolgoznak ki, mellyel a széles nyilvánosságot is elérik.

Fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre álló kommunikációs lehetőségekkel és szakmai anyagainkkal támogassuk a programot, amely a kisdedek egészségéért szeretne tenni” – mondta el Janoch Judit, a Nestlé Infant Üzletágának Igazgatója. 

Örülünk annak, hogy egy olyan nagy múltú, hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező, kutatásfejlesztésben élen járó vállalat, mint a Nestlé, ugyanolyan fontosnak tartja a kisgyermekkori helyes táplálkozást, mint a szakmai összefogásunk résztvevői” – mondta el Dr. Molnár Dénes, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának Igazgatója, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke. „Bízunk benne, hogy segítségükkel mindazokhoz eljutnak szakmai anyagaink, érveink és eredményeink, akik eddig nem hallottak a kisgyerekkori táplálkozás jelentőségéről.”


Összefogás a gyermekek egészségéért 
Az Összefogás a gyermekek egészségéért kezdeményezést a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, a Magyar Védőnők Országos Szövetsége és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet hozta létre azzal a céllal, hogy a népegészségügyi problémák megelőzésére tett intézkedésekbe bekerüljön az a korosztály, ahol valóban a legtöbbet tehetünk a megelőzésért.

Article Type