Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé nullára csökkenti a lerakóba küldött termelési hulladék mennyiségét a jövőben az európai telephelyein

Back to Press releases
Budapest,
2013 okt 18

A szerencsi és diósgyőri Nestlé üzemek már mostanra teljesítették a vállalást

„2020-ig összes európai gyárában nullára csökkenti a lerakóba küldött termelési hulladék mennyiségét a Nestlé” – jelentette be Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója a brüsszeli European Policy Center élelmiszerfenntarthatósági konferenciáján.

E szerint a hulladékot csak és kizárólag anyagában történő visszahasznosítással vagy hőenergiát termelő égetéssel kezelik majd a Nestlé gyárak. A vállalat 150 európai gyárából 25-ben, köztük a svájci és az egyesült királysági üzemekben, valamint a szerencsi és diósgyőri Nestlé gyárakban már teljesítették a fenti vállalást.

2006 óta a szerencsi instant kávé és kakaó, valamint a diósgyőri csokoládéfigura üzemben egyaránt szelektíven gyűjtik a hulladékot, annak több mint 90%-át újrahasznosítják. 2012 óta a borsodi Nestlé gyárak nem újrahasznosítható hulladékából – egy erre a tevékenységre akkreditált partner segítségével – hőenergia keletkezik. Az új intézkedésnek köszönhetően mára a korábban lerakóba küldött hulladék 100%-a hasznosul újra a szerencsi és diósgyőri gyárakban.

 

Article Type