Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyár

<h2 class="ms-rteElement-H2">Nyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába. A kerek évfordulón a gyár leköszönő igazgatójának ünnepélyes búcsúztatására is sor került.<br />
<br />
</h2>

Back to Press releases
2018 szept 24

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés képviselője és Németh Sándor Bük polgármestere is részt vett azon az ünnepségen, amelyet a Nestlé Purina gyár fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendeztek. A szeptember 15-i születésnapi ünnepség egyben nyílt nap is volt, amelynek keretében bárki betekintést nyerhetett a Nestlé állateledel-gyártásának keletközép-európai központjának működésébe.

Az elmúlt 20 évben jelentős beruházásokat valósított meg a Nestlé Bükön, csak az utóbbi 7 évben több mint 43 milliárd forintot fektetett be a cég. A beruházások kizárólag saját forrásból, EU-s vagy hazai támogatás felhasználása nélkül valósultak meg. A világszínvonalú üzemben jelenleg 40 robot teljesít szolgálatot. A 2017-ben átadott, 20 milliárd forintos beruházás keretében megvalósított új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva teljes mértékben automatizált.

Az utóbbi évek fejlesztéseivel a Nestlé tovább erősítette magyarországi pozícióját, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató az országban: a budapesti központban és a három vidéki gyárban (Bük, Szerencs, Diósgyőr) összesen 2400 főt foglalkoztat.

Az ünnepségen Kai Herzke, a gyár leköszönő igazgatója elmondta: „Amikor a vállalat megvásárolta az üzemet, mindössze kétszáz ember dolgozott ott. A Nestlé Purina gyár jelenleg 920 főt foglalkoztat Bükön, a beruházásoknak köszönhetően pedig az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a dolgozók száma. Boldog és büszke vagyok, hogy részese lehettem annak a folyamatnak, amely során egy európai szinten is fontos gyártóközpontot hoztunk létre egy kisebb méretű üzemből. Kollégáimnak és utódomnak is sok sikert kívánok a folytatáshoz!”

Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés képviseletében oklevelet adott át Kai Herzkének, a térség fejlődéséért tett erőfeszítéseinek elismerésül.

A búcsúzó vezető a stafétát a gyár új igazgatójának, Arthur van Raalténak adja át. A menedzser a kanadai London 401 gyárból érkezik Magyarországra.

Németh Sándor, Bük polgármestere elmondta: „Bük életében nagyon fontos szereplő a Nestlé Purina gyára, számos helyi család megélhetését biztosítja, az üzem által fizetett adók pedig jelentősen hozzájárulnak a település fejlődéséhez. Gratulálok mindazoknak, akik részesei voltak ez elmúlt 20 év sikertörténetének és bízom benne, hogy Bük és a Nestlé Purina együtt fejlődik a jövőben is.”

 

Article Type