Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

13 milliárd forintos Nestlé beruházás valósult meg Bükön

Back to Press releases
Bük,
2013 Apr 10

3 év alatt megduplázódott a helyben foglalkoztatottak száma

A tavalyi, Orbán Viktor miniszterelnök által is megtisztelt bokrétaünnepet követően idén áprilisban elkezdődött a termelés a Nestlé Purina büki gyárában. A 13 milliárd forintos beruházással felszerelt 4 új gyártósornak köszönhetően megduplázza alutasakos kapacitását az állateledel-gyártás régiós központja.

„15 év alatt összesen 35 milliárd forintos beruházást létesítettünk Bükön, az elmúlt 3 évben megdupláztuk a helybéli foglalkoztatottak számát. Az állateledel-gyártás közép-európai központjaként elismert büki gyárunkban 780-ra emelkedett a munkavállalók száma. Bük kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nestlé európai életében, az elmúlt évek helyi beruházásaival nem csupán Bük, hanem Magyarország iránt is elköteleződtünk” – mondta Michael Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, a mostani beruházással 165 helyi szakembernek biztosítottak munkahelyet.

„A tavalyi, 13 milliárd forintos bővítés nyomán az év elejére felszerelt 4 új gyártósor a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházása” – mondta az átadó ünnepségen Andrew Ethell, a Nestlé Purina PetCare gyárigazgatója. Az áprilisban beinduló termeléssel megduplázza alutasakos gyártását a büki komplexum, amely megfelel a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak, és a bővítés ellenére nem növeli gőz- illetve vízkibocsátását. A hazai eladások mellett 25 országba – többek között Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Oroszországba és Ukrajnába – exportál állateledelt a vállalat.

A Nestlé összesen több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesített Magyarországon 1991 óta, helyi gyárai regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyáraknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A Nestlé Hungária Kft. külső beszállítóinak több mint 80 százaléka magyar vállalkozás (a cégek számát tekintve).

Article Type