Sort by
Sort by

Hamarosan érkezik a vegán KITKAT!

A vegán rajongók kívánságának eleget téve a Nestlé 2021-ben piacra dobja a KITKAT növényi alapú változatát.
Vegán KITKAT

A világ egyik legnépszerűbb, a lágy tejcsokoládé és a roppanós ostya harmóniáját ötvöző csokiszelete hamarosan növényi alapú, vegán változatban is kapható.

Alexander von Maillot, a Nestlé édesség üzletágának vezetője elmondta: „A közösségi média oldalakon egyik leggyakrabban hozzánk érkező kérdés, hogy mikor lesz végre vegán KITKAT. Örömmel jelenthetem be, hogy a kívánság hamarosan teljesül! Alig várom, hogy a fogyasztók végre megkóstolhassák az elképesztően finom új KITKAT változatot. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsivel több növényi alapú finomságot szeretne fogyasztani.”

A KITKAT V névre keresztelt új, vegán KITKAT még ebben az évben kapható lesz a világ legtöbb országában, Magyarországra a tervek szerint szeptemberben érkezik a termék. 

A KITKAT V-t a Nestlé édességekkel dolgozó kutató és fejlesztési központjának szakemberei fejlesztették ki Yorkban. Munkájuk során kiemelten fontos volt, hogy a növényi alapú változat mindenben kielégítse a KITKAT szerelmeseinek különleges elvárásait világszerte.

Louise Barrett, a Nestlé yorki édességtechnológiai központjának vezetője elmondta: „Az új vegán KITKAT fejlesztése során kiemelt szempont volt a tökéletes ízélmény. Az összetevők terén szerzett tapasztalatainkat felhasználva folyamatosan tökéletesítettük a terméket, amíg meg nem találtuk az eredeti csokoládés KITKAT ínycsiklandó vegán alternatíváját.”

A Nestlé a forgalmazott italok és élelmiszerek széles skálájában egyre több növényi alapú termékkel igyekszik segíteni a vegán étrendet követőknek, így folyamatosan bővíti a növényi alapú élelmiszer- és italkínálatát. 
Alexander von Maillot hozzátette: „Csendes forradalom zajlik az élelmezés területén, ami teljesen átalakítja az étkezési szokásainkat. Saját fejlesztésű növényi alapú ételeinkkel és italainkkal szeretnénk élen járni ebben a változásban. Hogyan valósíthatnánk ezt meg jobban, minthogy a legismertebb és legkedveltebb márkáinkat vegán változatban is elérhetővé tegyük? Az új KITKAT V segítségével a csokoládé szerelmeseinek végre vegán választásuk is van, ha egy kis szünetre vágynak.”

A KITKAT V a Nestlé Cocoa Plan (Nestlé Kakaóterv) keretében a Rainforest Alliance-szel együttműködésben 100%-ban fenntartható forrásból származó tanúsítottan vegán kakaót tartalmaz. Az új változat jól kiegészíti a KITKAT legújabb innovációit, így a KITKAT Ruby-t és az első, teljes kakaógyümölcs felhasználásával készült KITKAT Chocolatory-t.
 

A KITKAT V fotója erről a linkről letölthető: Flickr