Sort by
Sort by

Újrahasznosítható csomagolásra vált a SMARTIES 

A Nestlé ma bejelentette, hogy a népszerű SMARTIES márka legtöbb kiszerelése a jövőben újrahasznosítható papírcsomagolásban lesz kapható.
Smarties papírcsomagolás

A váltás a SMARTIES család 90%-át érinti, amibe más termékek mellett a nálunk jól ismert cukorkák, illetve az Egyesült Királyságban népszerű táblás csokoládék tartoznak.  A húsvéti és karácsonyi, szezonális üreges figurákat ez a változás nem érinti.  

Alexander von Maillot, a Nestlé édesség üzletágának vezetője elmondta: „Ez egy újabb lépés a Nestlé azirányú vállalásában, hogy 2025-re teljes mértékben átálljon az újrahasznosítható vagy újrafelhasználható csomagolóanyagok használatára, és ugyanezen idő alatt harmadával csökkentse az újonnan gyártott műanyagok felhasználását.”

A SMARTIES új papírcsomagolása fenntartható forrásból származik. A termékek csomagolása Magyarországon is szelektíven gyűjthető, és széles körben újrahasznosítható. A papírcsomagoláson a fogyasztók tudatosságának növelése céljából a megfelelő szelektív gyűjtésre vonatkozó információ is helyet kapott. 

Louise Barrett, a Nestlé yorki édességtechnológiai központjának vezetője elmondta: „Az új csomagolást a Nestlé szakemberei számos tesztnek vetették alá, hogy meggyőződjenek a műanyagmentes kiszerelés szállítás és tárolás során is megfelelő védelméről. A gyártósorainkat is módosítottuk annak érdekében, hogy a csomagolás során semmiképpen ne szakítsa vagy lyukassza ki a papírt.”  

A SMARTIES csomagolásának megújítása csak egy a márkához kapcsolódó, a fenntarthatóság támogatását és a teljes termékélményt javító kezdeményezések közül.