Sort by
Sort by

A zéró károsanyag kibocsátás elérése a cél

A Nestlé 150 multinacionális vállalattal a COVID-19 utáni helyreállítási intézkedések és a klímaváltozással kapcsolatos tudományos kutatások eredményeinek összehangolását szorgalmazza.

Green recovery

A Nestlé csatlakozott ahhoz a több mint 150 multinacionális vállalathoz, mely arra ösztönzi a világ kormányait, hogy a COVID-19 utáni gazdasági segélyeket és helyreállítási lépéseket összehangolják a legfrissebb klímaváltozással kapcsolatos tudományos kutatások eredményeivel.

A nyilatkozat aláírásával a támogató vállalatok megerősítik a zéró szén-dioxid kibocsátás elérését célzó tudományos alapú vállalásaikat, emellett pedig a környezetbarát zöldgazdaságra való gyorsabb és méltányosabb áttérésre szólítják fel a kormányokat.

A nyilatkozat most különösen időszerű, hisz a világ kormányai a koronavírus-járvány utáni helyreállítási és gazdaságélénkítő csomagokon dolgoznak, és a Párizsi Megállapodásnak megfelelő továbbfejlesztett nemzeti klímatervek benyújtását tervezik.

A kezdeményezés célja, hogy egyesítse a vállalatokat és a kormányzatokat a hatékonyabb és eredményesebb helyreállítás érdekében, valamint azért, hogy az emberek, a gazdaság és a bolygó számára a lehető legpozitívabb hatást érjék el.

A nyilatkozatot aláírói vállalatok:

  • demonstrálják, hogy a legjobb döntések és intézkedések tudományosalapokon nyugszanak;
  • befektetnek abba, hogy a helyreállítás rendszerszinten célozza meg a társadalom és a gazdaság átalakulását;
  • együttműködnek a kormányokkal a folyamat kiterjesztése és felgyorsítása érdekében.

 

 „Fontos, hogy együtt dolgozzunk egy fenntarthatóbb és ellenállóbb világ kialakításán. Mi ebből kivesszük a részünket, és vállaljuk, hogy 2050-ig nullára csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását.” - mondta Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója.

A Nestlé felgyorsította az éghajlatváltozással kapcsolatos intézkedései kivitelezését, és vállalta, hogy 2050-ig nullára csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. Cégünk több területen tervez lépéseket a kitűzött cél elérése érdekében vállaljuk a művelés alatt álló területek és erdőségek helyreállítását, a megújuló energiaforrások fokozott alkalmazását, illetve úgy alakítjuk át termékeinket, hogy azok ne csak a kiegyensúlyozott értrendbe illeszkedjenek, de környezeti hatásuk is javuljon. Közzétettük erre vonatkozó ütemtervünket, melynek köztes célállomásai összhangban állnak a globális felmelegedés 1,5°C-os korlátozását célzó erőfeszítésekkel is.

A vállalatokat a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) és a Business Ambition for 1.5°C kampánypartnerei, az ENSZ Globális Megállapodása, valamint a We Mean Business Coalition tömöríti.
A teljes sajtóközlemény angol nyelven  itt olvasható.