Kihagyhatatlan nyári gasztrokaland: exkluzív kávéélményekkel és új Mini Boutique-kal vár a Nespresso a Balaton felett

Idén nyáron különleges kulturális és gasztronómiai központtá alakul a Szigliget Várudvar, ahol a népszerű budapesti éttermek pop-up kitelepülései mellett a Nespresso saját Mini Boutique-kal és kávézóval várja a látogatókat a nyári szezonban. Itt mutatkozik be júliusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf új, egész évben nyitva tartó étterme, amelyben a Nespresso Professional biztosít különleges kávékínálatot.
Új Mini Boutique-kal vár a Nespresso a Szigliget Várudvarban

A Nespresso és a csúcsgasztronómia már régóta kéz a kézben járnak: világszerte több száz Michelin-csillagos étteremben a márka professzionális kávéit kínálják, és vannak olyan kávéritkaságok, amelyeket kifejezetten csak ezeken a vendéglátóhelyeken próbálhatnak ki a kávérajongók. Palágyi Eszter hamarosan nyíló szigligeti éttermében a vendégek többek között a Nespresso Professional Exclusive Selection kávékülönlegességeit is megkóstolhatják, csakúgy, mint a Costesben, a Costes Downtownban és Rácz Jenő nemrég megnyílt éttermében, a Rumourban.

„Nagyon fontos, hogy egy különleges étkezést olyan élménnyel zárjunk, amely után azt érezzük, hogy valami különleges történt velünk, valami egyedi ízélmény élhettünk át. Ilyen lehet például egy csésze kávé, amelynek kiváló minősége és gazdag aromái összhangban állnak a feltálalt fogások kifinomult ízvilágával. Ezért választjuk újra és újra a Nespresso Professional kávéit” – mondta Palágyi Eszter, aki szerint a márka széles választéka olyan szabadságot ad a séfeknek, amellyel minden egyes ételhez az ahhoz legjobban illő kávét párosíthatják, a kapszula pedig minden körülmények között megőrzi a kávé aromáját és frissességét.

„A kapszulás rendszer előnye, hogy az éttermekben is könnyen és gyorsan készíthetünk állandó, magas minőségű kávékat, akár többféle tejes receptet is. Kínálatunk különböző ízvilágú és a világ legjobb termőterületeiről származó kávékból áll, így a vendégek úgy választhatják ki az ételekhez legjobban illő kávét, mint egy pohár bort a borlapról. Ráadásul ez egy fenntartható kávémegoldás, hiszen a Nespresso már szinte a teljes értékláncán karbonsemlegesen működik, rengeteget tesz a kapszulák újrahasznosításáért, és az etikus beszerzés által gondoskodik a kávé hosszútávú jövőjéről is” – tette hozzá Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

Júliusban a Szigliget Várudvarban megnyílt a Nespresso első balatoni Mini Boutique-ja, ahol beszerezhetjük a kedvenc Nespresso kapszuláinkat, új kávégépünket és kávézási kiegészítőinket a balatoni nyaralásunkhoz, így a pihenés alatt is élvezhetjük a különleges kávéélményt, akár hűsítő jegeskávék formájában is. Az új Mini Boutique mellett található Nespresso kávézó kávékülönlegességekkel és izgalmas jegeskávé-koktélokkal várja a kávérajongókat.

A Várudvarban debütál továbbá a Magyarországon saját étteremmel idén bemutatkozó Rácz Jenő új street food koncepciója, a “Nem rossz”. A Michelin-csillagos Costes is kitelepül hamburger és grill ételeivel, a Nudli pedig a legkedveltebb magyaros tésztaételeinkből hoz ízelítőt. A nápolyi pizzák mestere, a Digó Pizza is saját, fatüzelésű kemencéjével lesz jelen az egész szezonban. Az édesszájúakat pedig Kató néni kürtöskalácsa és az Unicone télifagyija várja.

Íme néhány frissítő jegeskávé-koktél recept a nyári napokra, amelyeket - akár a balatoni nyaralásunk alkalmával - mi is könnyen elkészíthetünk:

FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ 

Ebben a nyári receptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, és távoli, fűszerillatú vidékekre repítik az embert.

Hozzávalók 1 adaghoz:
•    1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
•    150 g (5 nagy méretű) jégkocka
•    90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
•    10 ml Tiki szirup
•    1 szelet friss lime
•    4-5 bazsalikom levél
•    opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés:
Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel.

EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO

Ezzel a kókuszos jegeskávéval azonnal a trópusokon érezheted magad.

Hozzávalók 1 adaghoz:
•    1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)
•    90 g (3 nagy méretű) jégkocka 
•    100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
•    10 ml sáfrányszirup
•    limehéj
•    egy csipet szárított kókuszpehely

Elkészítés:
Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.

„CHIARA ÁLMA” KÁVÉRECEPT

Chiara Ferragni megálmodta kedvenc jeges eszpresszóját egy igazán gazdag, kókuszos ízvilággal feldobva. És hogy ezt a kókuszos ízélményt szemet gyönyörködtetővé tegye, Chiara egy csipetnyi vattacukorral koronázta meg. A recept merész, édes és friss: akárcsak ő maga. 

Hozzávalók 1 adaghoz:
•    Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula vagy Vertuo Altissio kávékapszula (40ml) 
•    4 nagy méretű jégkocka (120g) 
•    100 ml kókusztej 
•    4 g rózsaszín cukor
•    Világos rózsaszín vattacukor 

Elkészítés:
Tegyünk egy teáskanál rózsaszín cukrot az üvegpohár aljára. Öntsünk rá 100 ml kókusztejet, és keverjük össze a két hozzávalót. Tegyünk 3 nagy jégkockát a pohárba. Egy shakerbe tegyünk 1-2 nagy jégkockát, főzzünk rá 40 ml kávét, és rázzuk össze, majd óvatosan öntsük a pohárba. Díszítsük rózsaszín vattacukorral, vagy alternatívaként egy lekerekített végű fapálcikán 3 rózsaszín, szögletes mályvacukorral. 

Ha új, frissítő ötleteket keresel a Nespresso jegeskávék elkészítéséhez, látogass el a www.nespresso.com/recipes oldalra, és kövesd a @nespresso oldalt az Instagramon.

A Nespresso x Chiara Ferragni Limited Edition nyári kollekció elérhető a www.nespresso.com weboldalon és a Nespresso Boutique-okban. A #NespressoxChiaraFerragni nyári kampányával kapcsolatos részletekért kövesd a @nespresso és @chiaraferragni Instagram oldalakat, és a magyar nyelvű Nespresso Facebook oldalt.