Sort by
Sort by

Díjat nyert a Nestlé a papírcsomagolású Nescafé 3in1 Classic projekttel

Idén, a világon elsőként papíralapú csomagolást kapott a hazai Nescafé 3in1 Classic, amivel Effect 2030 díjat nyert.
Effect 2030 díj

Az Effekt 2030, közösségi befektetések díját azok a példaértékű vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok nyerhetnek el, amelyek mérhető, kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet szempontjából.

A díjra az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival (Sustainable Development Goals, SDG-k) összhangban kialakított általános kategóriákban, illetve a járványhelyzetre tekintettel bevezetett speciális, COVID-19 megoldások a közösségért kategóriákban lehetett nevezni,  az elismeréseket az Effekteam Egyesület október 1-jén megrendezett éves szakmai konferenciájának keretében vehették át a díjazottak, akik között szerepelt a Nestlé, az Allianz, a Budapest Bank, a dm, az IKEA, az OTP Bank, a TESCO, a Tungsram, az UniCredit Bank és a Vodafone Alapítvány.
A vállalatok az Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Mindenki társadalma, COVID-19 megoldások a közösségért kategóriákban nevezhettek. 

A Zöld egyensúly kategória győztese a Budapest Bank Zrt. Zöld programja lett. A WWF Magyarországgal 2019-ben közösen indított program keretében a bank azt vállalta, hogy 2025-ig 25%-kal csökkeni saját széndioxid-kibocsátását. 

A kategóriában második helyen végzett a Procter & Gamble RSC Kft. Felelős hajápolás: újratölthető csomagolásban néven benyújtott projektje és harmadik lett a Nestlé Hungária Kft. A világon elsőként papíralapú csomagolást kapott a hazai Nescafé 3in1 Classic elnevezésű pályázata.

A zsűri tagjai: Matolay Réka PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Nagy Bálint lapigazgató, Pénzcentrum.hu, Agrárszektor, HelloVidék; Pogány Éda regionális üzleti fenntarthatósági vezető, Syngenta; Schubauer Krisztina CSR szakértő, Future Mind; Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Alapítvány.


A szakmai programot és az ünnepélyes díjátadót – a rendezvény támogatóinak köszönhetően – ingyenesen kísérhették figyelemmel az érdeklődők az interneten keresztül. 

Az idei döntős programokról további információk és részletes esettanulmány-gyűjtemény érhető el az Effekteam Egyesület honlapján: https://effekteam.hu