Sort results by
Sort results by

Tej! – több mint egy egyszerű ital

Magyarországon jelenleg évente és fejenként mintegy 160 liter tejnek megfelelő tejet és tejterméket fogyasztanak el az emberek. Ez a mennyiség körülbelül fele az uniós átlagnak, ugyanakkor hazánkban az önmagában elfogyasztott tej mennyisége évente fejenként 63 liter, ezzel az élmezőnyben vagyunk. A tej több mint 10 olyan alapvető tápanyagot tartalmaz, amelyek segítik az egészség megőrzését és a betegségek megelőzését, mivel a tej értékes fehérjét, fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat, köztük  kalciumot D-vitamint és cinket is tartalmaz. Egy pohár (240 ml) tej például fedezi a napi kalcium-szükséglet 30%-át. A kalcium az erős fogazat felépítéséhez és megőrzéséhez szükséges, valamint fontos szerepet játszik az idegrendszer működésében, az izom-összehúzódás és a véralvadás folyamatában. A legújabb kutatások jelentőséget tulajdonítanak a testtömeg karbantartásban betöltött szerepének is.

A teljes hírlevelet Csajkovszky Krisztinánál igényelheti a [email protected] e-mail címen.