Sort results by
Sort results by

Kávé és az emésztőrendszer

Habár a kávé lehetséges egészségügyi hatásairól folyó vita a 90-es évek óta tart, csak napjainkban merült fel, hogy a kávé az emésztőrendszer természetes élőflórájára is hatással van. A tápcsatornában élő mikroflóra meghatározó az egészség megőrzésében, illetve feltehető, hogy a kávé számos hatása az emésztésben és anyagcserében részt vevő baktériumok számára tápanyagként szolgáló kávéösszetevőknek tulajdonítható. Habár a kávé tápértékét hagyományosan alacsonynak tartják, rendszeres fogyasztásának szerteágazó egészségügyi hatásai vannak. A kávéból készült italok jelentős mennyiségű fenolos vegyületet (klorogén-savat) tartalmaznak, a kávéban fellelhető vízoldékony rostok pedig a vastagbél-baktériumok tápanyagai.

A teljes hírlevelet Csajkovszky Krisztinánál igényelheti a [email protected] e-mail címen.