Sort results by
Sort results by

Az istenek eledele – Mindent a kakaóról

"Sehol másutt a természetben nincs annyi értékes tápanyag olyan kis helyen felhalmozva, mint a kakaóbabszemekben." – mondta Alexander von Humboldt, német kutató a kakaóról. Lehet fűszer és gyümölcs, ital és desszert egyben, élénkíthet,  magnézium-, foszfor-, rost-, és polifenolforrás. Sőt, a kozmetikai iparban is megállja a helyét – mindez igaz a kakaóra. Mi több, fogyasztásával nemcsak kedvünk lehet jobb, de még a környezeti ártalmak ellen is védekezhetünk.
A kakaót, amely valaha a bőség szimbóluma volt, és fizetőeszközként is használták, Dél-Amerikában fedezték fel, Európába a 16. századba jutott el. Kolumbusz Kristóf volt az első európai, aki megízlelhette a kakaóbabból készített italt.

Hogy mi közös a Criollo-ban, a Forastero-ban, a Trinitario-ban és a Nacional-ban? Mind a négy a kakaóbab egy-egy változata, amelyek ízükben, illatukban és formájukban is különbözhetnek.

A teljes hírlevelet Csajkovszky Krisztinánál igényelheti a [email protected] e-mail címen.