Csatlakozz csapatunkhoz! Akár pályakezdő vagy, akár több éves tapasztalattal rendelkezel, nálunk remek álláslehetőségeket találsz!
Igyunk, együnk színesen! – A növényi polifenolok szerepe a táplálkozásban

A legfrissebb kutatások egyre inkább fókuszba helyezik a növényi antioxidánsok jelentőségét, és hangsúlyozzák: ezek a tápanyagok valóban védőhatással rendelkezhetnek. Az antioxidánsok egy csoportja a polifenolok, amelyek a kakaóban, a kávéban, a zöld teában, a vörösborban és a piros bogyós gyümölcsökben nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek, képesek támogatni az emberi szervezet védekezőképességét a szív- és érrendszeri betegségekkel, valamint egyes ráktípusokkal szemben.
Az elmúlt 10 évben igencsak megnőtt a tudományos érdeklődés a polifenolok, valamint azok krónikus betegségek megelőzésében játszott szerepe iránt, különösen gyulladásgátló és antioxidáns hatásukkal kapcsolatban.
A teljes hírlevelet Csajkovszky Krisztinánál igényelheti a [email protected] e-mail címen.