Sort results by
Sort results by

Igyunk, együnk színesen! – A növényi polifenolok szerepe a táplálkozásban

Hogyan védi szervezetünket a zöldtea, a kávé, a kakaó, az étcsokoládé, a sárgarépa, a sütőtök, a sárgabarack, a görögdinnye, a paradicsom és még megannyi színes gyümölcs és zöldség?
A legfrissebb kutatások egyre inkább fókuszba helyezik a növényi antioxidánsok jelentőségét, és hangsúlyozzák: ezek a tápanyagok valóban védőhatással rendelkezhetnek. Az antioxidánsok egy csoportja a polifenolok, amelyek a kakaóban, a kávéban, a zöld teában, a vörösborban és a piros bogyós gyümölcsökben nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek, képesek támogatni az emberi szervezet védekezőképességét a szív- és érrendszeri betegségekkel, valamint egyes ráktípusokkal szemben.
Az elmúlt 10 évben igencsak megnőtt a tudományos érdeklődés a polifenolok, valamint azok krónikus betegségek megelőzésében játszott szerepe iránt, különösen gyulladásgátló és antioxidáns hatásukkal kapcsolatban.

A teljes hírlevelet Csajkovszky Krisztinánál igényelheti a [email protected] e-mail címen.