Sort results by
Sort results by

Allergiás vagy érzékeny?

Sajnos senki számára nem garantálható, hogy élete során nem válik allergiássá valamire. Arra sincs semmilyen bizonyíték, hogy az egyes allergén élelmiszerek (pl. tej, tojás vagy mogyoró) kerülése a terhesség alatt megvédi a gyermeket az ételallergiától. Az allergia kialakulásának kockázata azonban csökkenthető, ha a kisbaba a születést követő első hat hónap során kizárólag anyatejet kap. Más ismert módja azonban az ételallergia megelőzésének nincs, leszámítva azt, ha a leggyakrabban táplálékallergiát kiváltó élelmiszereket óvatosa, előre meghatározott protokoll szerint (például glutént csak 6 hónapos kor után) építjük be a csecsemő étrendjébe. A már kialakult táplálékallergia csak megfelelő (az adott allergéntől mentes) étrenddel kezelhető, a szervezet tűrőképessége pedig immunterápiával javítható.

A teljes hírlevelet Csajkovszky Krisztinánál igényelheti a [email protected] e-mail címen.