Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Megjelent a Nestlé 2014-es Közös Értékteremtés jelentése

A Nestlé központja megjelentette a 2014-es évről szóló Közös Értékteremtés jelentését, amelyben ismerteti a vállalat társadalmi vállalásaira vonatkozó eredményeit.

A Nestlé éves beszámolójával együtt, összefoglaló formában publikált jelentésben az érintettek részletesen informálódhatnak a vállalat 38 célkitűzése kapcsán elért eredményeiről. A Közös Értékteremtés jelentés teljes terjedelmében április 7-től lesz elérhető elektronikus formában.

A vállalat három új vállalást is tett; egyrészt a gyermekeket célzó felelős marketingtevékenységre vonatkozóan, másrészt annak érdekében, hogy a munkavállalók és az érintettek számára egyszerűbbé tegyék a potenciális szabályszegések és kihágások jelentését, harmadrészt pedig a korrupció és vesztegetések teljes kiküszöbölése érdekében.

„Ezek a célkitűzések mutatnak irányt a vezetőségünk, és mindannyiunk számára a Nestlénél. Az üzleti egységektől a zónákon át a piacokig, együtt törekszünk arra, hogy valóra váltsuk őket”, mondta a Nestlé vezérigazgatója Paul Bulcke. „Rendszeresen konzultálunk non-profit szervezetekkel, akadémikusokkal, kormányokkal, és sok más érintettel, hogy meghallgatva őket tanuljunk a kritikájukból, és a dicséretükből. Ez a párbeszéd segít minket a törekvéseink elérésében”.

Néhány eredmény a Nestlé központ 2014-es jelentéséből:
• 2005 óta 52%-kal csökkent a Nestlé terméktonnára eső vízfelhasználása.
• Világszerte összesen 72 Nestlé gyárban sikerült nullára csökkenteni a lerakóba kerülő hulladék mennyiségét.
• A Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért program Európában eddig11 832 fiatalt segített munka-, vagy gyakornoki lehetőséghez.

A Nestlé magyarországi eredményeiről Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés jelentésünkben olvashat.