Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Idén is Sokszínű és Családbarát Szervezet a Nestlé Hungária Kft.

Az mtd Tanácsadói Közösség május 30-án mutatta be a 2012-es Sokszínűségi benchmark kutatásának eredményeit a III. Esélykonferencia keretében, aminek fókuszában idén a családbarát munkahelyek kialakítása és a konkrét munka-magánélet egyensúlyát támogató intézkedések voltak, ezzel is hozzájárulva a hazai jó gyakorlatok népszerűsítéséhez, a HR kultúra folyamatos fejlődéséhez. A rangos esemény elsődleges célja a mindkét nem és minden generáció számára családbarátnak mondható foglalkoztatási gyakorlatok bemutatása volt. A felmérés eredményével rá kívántak világítani arra is, milyen üzleti előnyökkel jár az esélyegyenlőségi intézkedések alkalmazása a szervezet egészére nézve.

A kutatási adatok alapján legjobb gyakorlatokat felmutató, a munkahelyi esélyegyenlőség terén élen járó vállalatok, így többek között a Nestlé Hungária Kft., a konferencia végén a Sokszínű és Családbarát Szervezet TOP 10 elismerésben részesültek. A nyertesek az átlaghoz képest több hátrányos helyzetű csoportból érkező munkavállalót foglalkoztattak, több esélyegyenlőségi és sokszínűségi politikája intézményesült, és az átlagnál jóval több HR eszközzel és szolgáltatással, juttatással támogatták meg ezt a folyamatot.
Nyertes vállalatok továbbá: Citibank Magyarország, Hewlett-Packard Magyarország Kft., Jabil Circuit Magyarország Kft., K&H Bank Zrt., Magyar Telekom Nyrt., Nyírségvíz Zrt., Provident Pénzügyi Zrt., Unilever Magyarország Kft.

Az elismerésen felül a Nestlé Hungária Kft. a Munka-magán életkép 2013 díjra is sikerrel pályázott, önkéntes dolgozói munkacsoportok tevékenységével, azon belül is a rugalmas munkaidő szabályzat és nyári táborajánló program bemutatásával 3. helyezést ért el. Ez a pályázat a családbarát és a munka-magánélet egyensúlyát elősegítő foglalkoztatást célzó jó gyakorlatok, intézkedések bemutatására jött létre. A beérkezett, fotókkal illusztrált pályamunkákat öttagú zsűri értékelte, az intézkedések átgondoltságát, kidolgozottságát, innovatív jellegét, sikerességét és üzleti előnyét is figyelembe véve.

Sokszínű Szervezet TOP 10 díjról
2011 óta az mtd Tanácsadói Közösség ezzel díjazta a legjobb esélyegyenlőségi, sokszínűségi gyakorlatokat felmutató cégek törekvéseit. Azok a szervezetek kapják meg, amelyek a szakmai közösség benchmark kutatása alapján meghatározott Sokszínűségi Index alapján a legjobb 10 helyezést érték el. Az index egy 0-tól 100-ig terjedő skálán értékeli a vállalati teljesítményt, a sokszínűségi stratégiát, illetve az adott kutatás témáját (családbarát szervezetek), így jobban összehasonlíthatóak, benchmarkolásra is alkalmasak a szervezetek teljesítményei.