Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé is aktív résztvevője volt az Action 2020 program kidolgozásának

A vállalati szféra képes pozitív irányba befolyásolni a negatív társadalmi és környezeti folyamatokat - állítják a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tagvállalatai bizonyítva, hogy vannak hosszú távon és felelősen gondolkodó cégek, akik nemcsak beszélni, hanem tenni is akarnak egy fenntarthatóbb világért.

2014. november 25-én mutatták be a maga nemében egyedülálló Action 2020 programot, amely hazánk GDP-jének jelentős részét adó vállalatok első számú vezetőivel együtt több, mint 100 hazai tudós, kutató, civil és vállalati szakértő bevonásával készült.

bcsdh_cikk.jpgA hazai fókuszterületek kiválasztásánál, valamint a célmeghatározásnál többek között az alábbi szempontokat vették figyelembe:
• kapcsolódik a meglévő hazai nemzetgazdasági célokhoz és/vagy
• tudományos konszenzus alapján azonosított probléma vagy célkitűzés, és
• jelentős az üzleti szektor jelenlegi és potenciális szerepe, fontos az üzleti megoldásoknak a megismerése, terjesztése és fejlesztése az adott területen.

Az 5 kiválasztott fő terület: az Élelmezés, a Fenntartható életmód, a Foglalkoztatás, a Klímaváltozás és a Víz.

Az eseményen megrendezett panelbeszélgetésen olyan felsővezetők vettek részt, akik aktív tagjai voltak a munkacsoportoknak, köztük Michael Nixon, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Mindannyian egyetértettek abban, hogy az Action 2020 folyamatában való részvétel mind magánszemélyként, mind pedig vállalatuk számára érdekes tapasztalás volt. Néha meglepő, néha sokkoló számokkal szembesültek, de mindannyian megerősödtek abban a hitükben, hogy fenntartható fejlődés mellett elköteleződni nem csak elkerülhetetlen lépés, hanem üzleti lehetőség is.

A program megvalósítása még csak ezután jön az üzleti megoldások azonosítása és terjesztése révén.