Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A Nestlé az elsők között csatlakozott az ÉFOSZ egészséges táplálkozást előmozdító felhívásához

Az ÉFOSZ napjaink legkritikusabb, egészséges táplálkozással összefüggő kérdéseiben - mint a só, a zsír, a kalória, a transzzsír vagy éppen a felelős reklámozás - fogalmazott meg vállalásokat a hazai élelmiszergyártók számára. A szövetség emellett felkérte azokat a szervezeteket, amelyeknek elsődleges fontosságú, hogy iparági szinten járulhassanak hozzá a magyar fogyasztók sokszínű és kiegyensúlyozott táplálkozásához, egészségi állapotuk javításához, ösztönözve őket az aktív életmód megvalósítására, hogy lépjenek be az összefogásba.

A Nestlé a táplálkozás területén tett vállalásaival az elsők között csatlakozott az "Élelmiszeripar a fogyasztók egészségéért - tegyünk együtt érte!" nevű kezdeményezéshez, és az ÉFOSZ aktív tagjaként az iparági vállalási rendszer létrehozásban is kulcs szerepet töltött be.

"A népegészségügyi mutatók alakulása számos tényező függvénye, ezek közül az egyik összetevő az egészséges életmód, ennek fontos eleme a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ez utóbbi megvalósulása az üzletekben megvásárolható élelmiszerek és az otthon, vagy a közétkeztetésben elkészített ételek minősége mellett nagyban függ az elfogyasztott mennyiségtől is" - hangsúlyozta a kezdeményezést szakmailag támogató MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) elnöke, Kubányi Jolán.

A Nestlé célja, hogy a táplálkozás, egészség és jóllét terén világszinten vezető vállalataként ismerjék el, ezért elkötelezett a fogyasztók táplálkozási szokásainak fejlesztése – és ezáltal egészségük és jóllétük javítása – iránt termékei, szolgáltatásai, kutatásai és edukációs programjai segítségével. A vállalat aktívan részt vesz az iparági vállalási rendszer promótálásában a kormányzati döntéshozók, valamint az iparág többi szereplője felé, és legfrissebb Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Jelentésében részletesen beszámol arról, hogy az elmúlt évek során mit ért el a termékfejlesztés, tájékoztatás és oktatás terén, valamint további konkrét vállalásokat tesz a jövőre vonatkozóan.