Akár több éves munkatapasztalattal rendelkezel, akár most szereztél diplomát, a Nestlénél van számodra álláslehetőség. Itt kereshetsz az állások között.
Maradékmentés mesterfokon
A Nestlé és a SPAR közös évtervezője

Mindannyian tudjuk, hogy milyen könnyen barnul meg a banán vagy szárad meg a kenyér. Azt mégis nehéz elképzelni, hogy az egyes háztartásokban keletkező maradék mekkora terhet ró a környezetre. A világon évente emberi fogyasztásra termelt élelmiszerek körülbelül harmada, azaz mintegy 1,3 milliárd tonna a szemétben végzi. A nem tudatos vásárlói döntések miatt fejenként Magyarországon évente körülbelül 65 kilogramm ételt dobunk a kukákba, ami egy négyfős család esetében körülbelől 50 ezer forint feleslegesen elköltött pénzt jelent. Pedig egy kis odafigyeléssel rengeteg pénzt és energiát megspórolhatnánk – nem mellesleg pedig a bolygónknak is jót tennénk. Ha okosan tervezünk, tárolunk és figyelünk a maradékokra, akkor mindenki jól jár!
A hónap receptje:
ALMÁS-FAHÉJAS POHÁRKRÉM DIÓVAL ÉS GRANOLÁVAL
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 csésze SPAR görög stílusú natúr joghurt
- 60 g Nestlé Fitness csokoládés granola
- 2 közepes alma apróra vágva
- ½ csésze dió durvára vágva
- 1 ek. őrölt fahéj
- 2 ek. méz
- 1 ek. citromlé
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott almát a citromlével és a fahéjjal. Adjunk hozzá 1 ek. mézet, majd alaposan forgassuk össze.
2. Egy másik tálban keverjük össze a görög stílusú natúr joghurtot a maradék 1 ek. mézzel.
3. Rétegezzük az összetevőket poharakban: kezdjük egy réteg almával, majd adjunk hozzá egy réteg joghurtot. Szórjunk rá egy réteg diót, majd egy réteg granolát.
4. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a poharak megtelnek, és a tetejére szórjunk egy kevés granolát.
Tipp:Ételt kidobni kár: a jól felhasznált maradékokból gyorsan elkészíthető és finom fogásokat főzhetünk. Gyakran marad egy fél cukkini, netalántán pár darab gomba a hűtőben, vagy nem kellett a szendvicsbe az összes zöldség, amit felszeleteltünk? Készítsünk belőlük egy könnyű vacsorát a MAGGI Maradékmentő alapjaival! |
A legkisebbeknek:
Az almát a legkisebbek is szeretik. A Gerber Organic bio alma gyümölcspüré már 4 hónapos kortól adható. Összetevői ökológiai gazdálkodásokból származnak, hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaz*.
*Csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A hozzátáplálás megkezdésére vonatkozóan kérdezd orvosod, védőnőd.

A hónap alapanyaga: ALMA ÉS DIÓ
Az alma és a dió tökéletes választás lehet a tél végi vitamin- és ásványianyag-pótlásra, hiszen megfelelő körülmények között hónapokig is tárolhatjuk őket. A frissen szedett dió esetében fontos, hogy tárolás előtt alaposan szárítsuk ki a szemeket, és csak az egészséges darabokat tegyük el télire. Az almát hűvös, viszonylag magas páratartalmú helyen tartsuk, hogy a gyümölcsök megőrizzék a nedvességtartalmukat. Fontos, hogy a felrepedt, sérült darabokat különítsük el a többitől, és minél hamarabb fogyasszuk el.
A hónap új szokása:
- Elkészítettem legalább egy maradékmentő ételt.
- Ügyeltem arra, hogy először a közeli lejáratú termékeket fogyasszam el a hűtőből.
- Heti menütervet készítettem bevásárláshoz.
- Sütöttem valamit az eltárolt alma és dió felhasználásával.