Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

 

Mindannyian tudjuk, hogy milyen könnyen barnul meg a banán vagy szárad meg a kenyér. Azt mégis nehéz elképzelni, hogy az egyes háztartásokban keletkező maradék mekkora terhet ró a környezetre. A világon évente emberi fogyasztásra termelt élelmiszerek körülbelül harmada, azaz mintegy 1,3 milliárd tonna a szemétben végzi. A nem tudatos vásárlói döntések miatt fejenként Magyarországon évente körülbelül 65 kilogramm ételt dobunk a kukákba, ami egy négyfős család esetében körülbelől 50 ezer forint feleslegesen elköltött pénzt jelent. Pedig egy kis odafigyeléssel rengeteg pénzt és energiát megspórolhatnánk – nem mellesleg pedig a bolygónknak is jót tennénk. Ha okosan tervezünk, tárolunk és figyelünk a maradékokra, akkor mindenki jól jár!
 

A hónap receptje:

Február recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csésze SPAR görög stílusú natúr joghurt
  • 60 g Nestlé Fitness csokoládés granola
  • 2 közepes alma apróra vágva
  • ½ csésze dió durvára vágva
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. citromlé
februári hozzávalók

Elkészítés:

1. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott almát a citromlével és a fahéjjal. Adjunk hozzá 1 ek. mézet, majd alaposan forgassuk össze. 
2. Egy másik tálban keverjük össze a görög stílusú natúr joghurtot a maradék 1 ek. mézzel. 
3. Rétegezzük az összetevőket poharakban: kezdjük egy réteg almával, majd adjunk hozzá egy réteg joghurtot. Szórjunk rá egy réteg diót, majd egy réteg granolát. 
4. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a poharak megtelnek, és a tetejére szórjunk egy kevés granolát.

Tipp:

Ételt kidobni kár: a jól felhasznált maradékokból gyorsan elkészíthető és finom fogásokat főzhetünk. Gyakran marad egy fél cukkini, netalántán pár darab gomba a hűtőben, vagy nem kellett a szendvicsbe az összes zöldség, amit felszeleteltünk? Készítsünk belőlük egy könnyű vacsorát a MAGGI Maradékmentő alapjaival!

 

A legkisebbeknek:

alma gyümölcspüré

Az almát a legkisebbek is szeretik. A Gerber Organic bio alma gyümölcspüré már 4 hónapos kortól adható. Összetevői ökológiai gazdálkodásokból származnak, hozzáadott cukrot pedig nem tartalmaz*.

*Csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A hozzátáplálás megkezdésére vonatkozóan kérdezd orvosod, védőnőd.

Alma és dió
Nestlé SPAR évtervező