Akár több éves munkatapasztalattal rendelkezel, akár most szereztél diplomát, a Nestlénél van számodra álláslehetőség. Itt kereshetsz az állások között.
Kezdődik az eperszezon!
A Nestlé és a SPAR közös évtervezője

Májusban terítékre kerülnek az olyan finomságok, mint a földieper, a málna és a cseresznye. Ezek az enyhén savanykás, lédús gyümölcsök kiválóan illeszkednek a kávé és a csokoládé ízvilágához, ezért is érdemes kísérletezni a párosításukkal. Ha tudatos fogyasztókként szeretnénk eljárni, válasszunk olyan csokoládét, kakaót vagy kávét, amelyet fenntartható forrásból szereztek be, és méltányos díjat fizettek érte a gazdáknak. Ebben segítenek a termékek csomagolásán látható, egységes jelölések, amelyek megkönnyítik a tájékozódást.
Ha például az Esőerdő Szövetség logóját, a zöld békát látjuk egy csomagoláson, az azt jelenti, hogy a kiválasztott termék vagy alapanyaga olyan helyről származik vagy olyan cég állította elő, amely megfelel a környezeti, a gazdasági és a társadalmi fenntarthatóságot előmozdító szabványoknak.
Szintén érdemes keresni a Nestlé Kakaóterv barna logóját, ami a kakaótermesztés elősegítésén és az emberi jogok biztosításán keresztül javítja a gazdálkodók életminőségét.
A hónap receptjei:
EPRES MILKSHAKE A KICSIKNEK, NESCAFÉ CARAMEL FRAPPÉ A NAGYOKNAK
EPRES MILKSHAKE A KICSIKNEK
Hozzávalók 2 személyre:
- 250 ml tej
- 100 g fagyasztott eper
- 1-2 tk. S – Budget vanília és eper ízű jégkrém
- friss eper a díszítéshez
Elkészítés:
- Turmixgép vagy botmixer segítségével keverjük össze a tejet a fagyasztott eperrel. Turmixoljuk simára, amíg az összes hozzávaló jól összekeveredik.
- Adjunk hozzá fagylaltot, és ismét turmixoljuk át. Öntsük a kész jégkrémet
NESCAFÉ CARAMEL FRAPPÉ A NAGYOKNAK
Hozzávalók 1 személyre:
- 1-2 kávéskanál NESCAFÉ Classic
- azonnal oldódó kávé
- 200 ml hideg tej
- 1 tk. karamellszirup
- 1 tk. cukor
- 1 csésze jégkocka
Elkészítés:
- Turmixgép vagy botmixer segítségével keverjük össze a NESCAFÉ Classic azonnal oldódó kávét a hideg tejjel és a karamellsziruppal. Adjunk hozzá cukrot ízlés szerint, és jól keverjük el.
- Tegyük bele a jégkockákat, és turmixoljuk simára és krémesre. Öntsük a frappét magas poharakba, majd díszítsük egy kevés karamellöntettel.
Tipp:Egy kis tanulás és gyakorlás után már rutinosan fogjuk értelmezni az árucikkek csomagolásán lévő jelöléseket. |

A hónap alapanyaga:
EPER
Ebből az édes, zamatos gyümölcsből sosem elég: felhasználhatjuk süteményekhez, fagylaltokhoz, lekvárhoz, salátákhoz vagy akár italokhoz is. Az eper nemcsak finom, hanem hanem nagy a víztartalma, vízben oldódó C- és B-vitaminokat, rostot tartalmaz. Tárolás előtt mindig távolítsuk el a hibás, erősen nyomódott darabokat, és lehetőleg komposztáljuk őket!
A hónap új szokása:
- Fenntartható forrásból származó kávét és/vagy kakaót vásároltam.
- A maradék eperből hozzáadott cukor nélkül főztem be lekvárt télire.
- Lefagyasztottam a maradék epret, hogy a szezonon kívül is élvezhessük az ízeit.