Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Cukrok a korai gyermekkorban lévő gyerekek számára készült termékeinkben

Nestle épülete

A korai gyermekkor megalapozza a jövőbeli egészséget, növekedést és általános jóllétet. Az élet kezdete során a megfelelő táplálkozás támogatása alapvető fontosságú a Nestlé számára és meghatározza, hogy kik vagyunk és hogyan működünk. Ezért elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a szülők és gondviselők számára kiváló minőségű termékek választékát biztosítsuk és a termékeink csomagolásán egyértelmű, átlátható információkat helyezzünk el.

Minden gyermek táplásása során következetes megközelítést alkalmazunk, továbbá megfelelünk a magas szintű elvárásoknak, bármilyen országról legyen is szó, ahol a korai gyermekkorban lévő gyerekek számára kínálunk termékeket.

A Nestlé anyatej-helyettesítő tápszerek tartalmaznak hozzáadott cukrot?

A 12 hónaposnál fiatalabb csecsemőknek szánt anyatej-helyettesítő és -kiegészítő tápszereink egyike sem tartalmaz hozzáadott cukrot. Az 1 és 3 év közötti gyermekek számára készült, úgynevezett junior italok (GUM) esetében folyamatosan azon dolgozunk, hogy kivezessük a termékek receptúrájából a hozzáadott cukrokat, és ezeknek a termékeknek a túlnyomó többsége már nem tartalmaz finomított cukrot. Célunk, hogy 2024 végére elérjük a 100%-ot.

Mi a helyzet a csecsemőknek szánt gabonapépekkel? Tartalmaznak-e hozzáadott cukrot?

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy csökkentsük a hozzáadott cukrot a csecsemőknek szánt gabonapépjeinkben. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztók mindig rendelkezzenek a választás lehetőségével, bárhol is vásárolják meg termékeinket. Ezért bővítjük a hozzáadott cukor nélküli kínálatunkat, és egyre több országban kínálunk egyre több ilyen változatot. Az edukációra irányuló további befektetések előmozdítják e termékek ismertségének és elfogadottságának növekedését a szülők és gondviselők körében.

Milyen cukrok vannak a csecsemőknek szánt gabonapépekben?

Különböző típusú cukorok léteznek, és a gabonafélékben jelen lévő cukrok is különböző forrásokból származnak, az érintett termék receptúrájától függően:

  • Például egy tejet tartalmazó receptben az összes cukor akár 60% -a származhat laktózból, amely természetesen van jelen a tejben.
  • A gabonafélékben természetesen jelen lévő cukrok egy része a gyártás során is felszabadulhat.
  • Kisebb mennyiségű cukor származhat az általunk hozzáadott összetevőkből, például gyümölcspüréből, gyümölcsdarabokból, szacharózból vagy mézből, amelyeket azért használunk, hogy jobb ízt és textúra adjunk a termékeknek.

Ezek a tényezők az iparág egészére vonatkoznak.

Termékeink teljes cukortartalma, beleértve a gyártási folyamat során keletkező cukrokat és a hozzáadott cukrokat is, mindig megfelel a helyi előírásoknak és/vagy adott esetben a nemzetközi szabványoknak.

Milyen irányelveket és előírásokat követnek?

Bárhol is működünk, termékeink megfelelnek az összes vonatkozó helyi és/vagy nemzetközi szabályozásnak. Táplálkozási kritériumaink a legújabb tudományos irányelveken és étrendi ajánlásokon alapulnak.

Különösen a csecsemőknek szánt gabonapépek esetében a hozzáadott cukorra vonatkozó belső kritériumaink szigorúbbak a Codex Alimentarius (a WHO és a FAO által létrehozott Élelmiszer-szabványügyi Bizottság) által meghatározott határértékeknél, amelyeket világszerte referenciaként használnak.

A kisgyermekek számára készült junior italaink és gabonapépeink tápanyagösszetétele életkorhoz igazodik, ezért vitaminokkal és ásványi anyagokkal, például vassal vannak dúsítva.

Tervezi-e a Nestlé, hogy hozzáadott cukor nélküli termékeket kínáljon?

A világ számos részén, többek között Latin-Amerikában, Észak-Amerikában és Ázsiában is kínálunk hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékeket. Az elmúlt néhány évben hozzáadott cukor nélküli termékeket vezettünk be olyan piacokon, mint Pakisztán, Brazília, Indonézia, Malajzia, a Fülöp-szigetek és Thaiföld, ahol korábban nem kínáltuk ezeket a lehetőségeket.

Folyamatosan bővül azoknak a piacoknak a köre, ahol megtalálhatók ezek a termékek. Ez a változás azonban időbe telik, mivel ez együtt jár a termékeink gyártási módjának megváltoztatásával, és gyakran a gyárainkban használt technológia fejlesztését is megköveteli. 

Arról is gondoskodnunk kell, hogy a szülők és a gondviselők is elfogadják az új termékeket.

Milyen határidő vonatkozik a gyermekek számára készült termékek hozzáadott cukortartalmának csökkentésére?

Tudjuk, hogy a szülők és gondviselők egyre inkább aggódnak a kora gyermekkori élelmiszerek cukortartalma miatt. Meghallottuk ezeket az aggályokat, és figyelembe vettük őket. Ez az oka annak, hogy már évek óta azon dolgozunk, hogy csökkentsük a hozzáadott cukor mennyiségét a kora gyermekkori ételeinkben.

Célunk, hogy 2024 végére elérjük, hogy junior ital termékeink 100%-a mentes legyen a hozzáadott finomított cukroktól. A kisgyermeknek készült gabonapépek esetében keményen dolgozunk azon, hogy bővítsük a hozzáadott cukor nélküli termékvariációk elérhetőségét.

Alkalmaz-e kettős mércét a Nestlé a bébiételekkel kapcsolatban a világ különböző részein?

Nem. A Nestlé mindenhol egységesen közelíti meg a csecsemőtáplálást, és minden országban magas minőségi színvonalat biztosít, ahol kisgyermekkori ételeket kínál. Sehol nem alkalmazunk kettős mércét.


Tudjon meg többet

Kérdése van?