Akár több éves munkatapasztalattal rendelkezel, akár most szereztél diplomát, a Nestlénél van számodra álláslehetőség. Itt kereshetsz az állások között.
Hagyd el a húst januárban!
A Nestlé és a SPAR közös évtervezője
Az egészségünk szempontjából kiemelt fontosságú, hogy az étrendünk nagy arányban tartalmazzon növényi alapú élelmiszereket. A zöldségek, gyümölcsök, teljes értékű gabonák, hüvelyesek és olajos magvak előnyben részesítésével több rosthoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juthatunk hozzá. Ráadásul a növényi alapú étrenddel nemcsak a szervezetünkre, hanem a környezetünkre is pozitív hatást gyakorolhatunk. Az állati eredetű termékek kiváltása növényi alternatívákkal jelentősen csökkenti az üvegház hatású gázok kibocsátását, valamint a földhasználat és a vízfogyasztás mértékét.
Az ünnepi nagy lakomák után az év eleje kiváló alkalmat biztosít arra, hogy tudatosan csökkentsük a húsfogyasztásunkat, és minél több változatos növényi alapú élelmiszert iktassunk be az étrendünkbe.
A hónap receptje:
LENCSESALÁTA GARDEN GOURMET VEGAN NUGGETSSZEL
Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g SPAR S-Budget lencse
- 2 csomag Garden Gourmet Vegan Nuggets
- 1 répa apróra vágva
- 1 piros kaliforniai paprika apróra vágva
- 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 100 g rukkola
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Főzzük meg a lencsét sós vízben kb. 20-25 perc alatt, amíg puha lesz, de nem fő szét. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
2. Amíg a lencse fő, süssük meg a vegán nuggetseket az előírás szerint, majd hagyjuk kihűlni.
3. Egy tálban forgassuk össze a főtt lencsét, a répát, a paprikát, a vöröshagymát és a rukkolát.
4. Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, sót és borsot egy kisebb tálban, majd öntsük a salátára.
5. Forgassuk össze alaposan, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és tálaljuk a vegán nuggetsekkel.
Tipp:Már heti egy-két húsmentes nap beiktatásával is sokat tehetünk az egészségünkért és a bolygónkért. A növényialapú húsalternatívák fogyasztásával egy változatos, kiegyensúlyozott étrendet követhetünk anélkül, hogy teljesen le kellene mondanunk a kreatív és ízletes ételekről. |
A hónap alapanyaga: LENCSE
A lencse évszázadok óta fontos részét képezi a táplálkozásunknak. A hüvelyesek közé tartozik, melyekre általánosságban jellemző, hogy jelentős a rost-és fehérjetartalmuk. Tartalmaznak B1- és B2-vitamint, valamint az ásványi anyagok közül a magnézium- és cinktartalmuk kiemelendő. A lencse jó alapját képezheti a növényi alapú táplálkozásnak, különösen más növényi eredetű fehérjeforrással, teljes értékű gabonafélékkel és olajos magvakkal kombinálva.
A hónap új szokása:
- Minden héten tartottam legalább egy húsmentes napot.
- Több hüvelyesből készült receptet is beiktattam az étrendembe.
- Minden héten megkóstoltam valamilyen növényi alapú húsalternatívát.
- Átalakítottam egy kedvenc ételemet húsmentes verzióra.