Sort by
Sort by

Gyakran ismételt kérdések Optifibre

Az OptiFibre® termék fogyasztása minden olyan felnőtt és 3 éven felüli gyermek részére javasolt, akinél székrekedés vagy hasmenés áll fenn. Fogyasztható terhesség idején is.

Igen. Az OptiFibre® alkalmazható azoknál a személyeknél is, akik esetében a hasmenés és a székrekedés tünetei váltakozva jelentkeznek. Irritábilis bél szindrómában szenvedő betegek minden esetben egyeztessenek kezelőorvosukkal a szükséges kezelésről, és amennyiben ennek feltételei fennállnak, a táplálkozási terápia lehetőségeiről is.    

Igen, az OptiFibre® terméket cukorbetegek is fogyaszthatják. 1 mérőkanál (5 g OptiFibre®) 0,025 kenyéregységnek (BE) felel meg. 

A vízoldékony rostok az élelmi rostok egyik fajtája. A vízoldékony rostok olyan rostok, amelyek nem emésztődnek meg közvetlenül a vékonybélben, azonban a vastagbélben megemésztődve az ott élő jótékony baktériumok tápanyagként szolgálnak. Emellett a vízoldékony rostok segítenek szabályozni a bélműködést is. 

A guarbab (Cyamopsis tetragonoloba) egy Afrikában őshonos növény, amely 2-3 méter magasra is megnő. A termőterületeken mind a leveleket, mind a cserje magjait gyakran friss zöldségként fogyasztják. Sőt egyes részeit haszonállatok takarmányaként is használják.

Az OptiFibre® terméket alkotó részben hidrolizált guargumi rost a guar növény speciális eljárással történő feldolgozásával jön létre.  
 

A részben hidrolizált guargumi vízben oldódó rost.

A részben hidrolizált azt jelenti, hogy a guargumi rost egy speciális feldolgozási folyamaton esik át, melynek eredményeképp más tulajdonságokkal rendelkezik, mint a „feldolgozatlan” guargumi.

Miért fontos ez?
Míg a „feldolgozatlan” guargumi a bélbaktériumok számára hasznosíthatatlan módon megduzzad, addig a speciális feldolgozási eljárás következtében a guargumi ezt a tulajdonságát elveszti, és képessé válik arra, hogy a bélbaktériumok feldolgozzák, hasznosítsák (segíti anyagcseréjüket).

  • A részben hidrolizált guargumi  a "hasznos" bélbaktériumok táplálék- és energiaforrása, növelve az egészséges bélflórát és a  "hasznos" bélbaktériumok számát. 
  • Emellett a részben hidrolizált guargumi fogyasztása javítja a bél pH-ját, csökkentve a többek között hasmenést és székrekedést okozó "nemkívánatos" baktériumok számát.

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a részben hidrolizált guargumi sikerrel alkalmazható az olyan tünetek esetében is, mint a puffadás, hasi görcsök és hasi fájdalom.
 

Az OptiFibre® egy színtelen, szagtalan, semleges ízű por, amely könnyedén feloldható pépes ételekben és hideg vagy meleg italokban. Használata biztonságos, egyszerű, és nem igényli a feloldásához plusz  folyadék hozzáadását.  Kíméletesen és természetesen, támogatja a bélflóra egyensúlyát. Fontos azonban a fokozatosság: a napi adagot csak lassan fokozatosan – több napon keresztül – növelje, mert a hirtelen megemelt rostbevitel puffadást okozhat.
 

Az OptiFibre® hosszabb távon is használható, a hozzászokás kockázata nélkül. Javasoljuk azonban, hogy a szükséges időtartamú használatról konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A megnövelt rostbevitel eredményei akár már 2-3 nap fogyasztás után is megfigyelhetők. Az OptiFibre® rendszeres alkalmazása legalább 3 hétig ajánlott a kívánt hatás elérése érdekében. 
 

Nem, az OptiFibre® 100%-ban növényi eredetű, nem tartalmaz színezőanyagot, aromát vagy tartósítószert. 

Nem, az OptiFibre® glutén- és fruktózmentes, így azok számára is alkalmas, akik glutén-, vagy fruktózmentes diétát tartanak. Az OptiFibre® nyomokban tejet tartalmazhat.

100 gramm OptiFibre® 816 kJ-t és 202 kcal-t tartalmaz

A termékhez annak könnyeb adagolása érdekében adagolókanalat csomagoltunk. Az adagolókanál a termék csomagolásán belül található (néha jól megbújva abban). Így  könnyen magával tudja vinni bárhová a termékkel együtt. Ugye milyen praktikus?

Tipp: Előfordulhat, hogy az adagolókanál nem látható azonnal a doboz felnyitásakor.  Ilyenkor használjon tiszta és száraz villát, hogy azt a felszínre hozza.