Közös Értékteremtés

A Nestlé március 7-én jelentette be új, 2020-ig szóló kötelezettségvállalásait és 2030-ig megvalósítandó három kiemelt célját, mellyel az ENSZ 2030 Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja.

 

Három hosszú távú célkitűzésünk keretében 50 millió gyermeket támogatunk az egészségesebb életmód megvalósításában; az üzleti tevékenységünkkel közvetlenül kapcsolatba kerülő közösségekben 30 millió háztartásban segítjük elő az életminőség javulását, illetve tevékenységünk környezeti hatását igyekszünk teljes mértékben kiküszöbölni.

 

Tovább folytatjuk munkánkat, melynek során három fő területen – egyének és családok, a közösségek, valamint a bolygó szintjén – valósítjuk meg a társadalmi kötelezettségvállalásainkat.

Kiemelt példa, hogy 2020-ig termékeink cukortartalmát 5%-kal csökkentjük világszerte. Ennek megvalósítása csak Európában azt jelenti, hogy termékeinkből összesen legalább 18 000 tonna cukrot távolítunk el.
Erről és további vállalásainkkal kapcsolatos példákról részletek a „Nestlé a társadalomban: Közös Értékteremtés és a 2016. évi kötelezettségvállalásaink teljesítése“ jelentésünkben olvashatók. A jelentés a Nestlé 2020-ig megvalósítandó 42 társadalmi kötelezettségvállalását, az eddig elért eredményeket és a jövőre vonatkozó céljainkat mutatja be. Eddigi erőfeszítéseink mind szerepet játszottak abban, hogy a 2016. Dow Jones fenntarthatósági index első helyén végeztünk.

Megfelelés, Fenntarthatóság, Közös Értékteremtés

Meggyőződésünk, hogy ahhoz, hogy egy cég hosszútávon sikeres legyen és értéket teremtsen részvényesei számára, a társadalom számára is értéket kell létrehoznia.  Ezt a Közös Értékteremtés elvein alapuló üzleti stratégiánk teszi lehetővé.

A Nestlé Magyarországon

A Nestlé Magyarországon több mint 2000 embert foglalkoztat, 4 gyárat üzemeltet, és 4000 magyarországi beszállítója van.