Sort by
Sort by

Sikeres jótékonysági akció a rászoruló családok támogatásáért

Több tízezer családot támogattunk a Tescoval közös kezdeményezésben.
Sikeres jótékonysági akció a rászoruló családok támogatásáért
Az októberi jótékonysági kezdeményezés célja a rászoruló családok támogatása mellett az élelmiszerpazarlás elleni fellépés volt. A Tescoval közösen, az áruházakban megvásárolt Nestlé és Purina termékek értékének egy-egy százalékát jótékony célra ajánlottuk fel, mely támogatásból a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az élelmiszercsomagok rászoruló családokhoz való eljuttatását finanszírozza.

Nagyszerű érzés, hogy vásárlóink együttműködésének köszönhetően - akik a hipermarketek polcain található Nestlé félkész ételek, kávék, édességek és állateledelek megvásárlásával vehettek részt a rászorulók támogatásában - összesen 11 200 000 forintot tudtunk adományozni a Tescoval együttműködve a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Az Egyesület az összegből 200 000 db olyan, vállalati partnerei által adományozott, mentett élelmiszerekből készült csomag rászorulókhoz való eljuttatását finanszírozza, melyek csomagolás hibásak, szezonalitás miatt már nem eladhatók, raktáron maradtak vagy lejárat közeli, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas termékeket tartalmaznak.

„Alaptevékenységünkből kifolyólag fontosnak tartjuk, hogy odaálljunk az élelmiszerhiány felszámolásáért küzdő szervezetek mellé. 2008 óta vagyunk az Élelmiszerbank büszke partnere, 2016-ban közel 90 millió forint értékben, tavaly pedig 25 millió forint értékben juttattunk el adományt a rászorulókhoz. A mostani akció azért is különösen fontos, mert a megszokott élelmiszeradományok mellett pénzzel, kicsit több mint 5 millió forinttal támogathattuk az élelmiszerek célba juttatását.˝ – mondta Csóka Noémi, cégünk vállalati kommunikációs menedzsere.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület mind a Nestlé mind a Tesco stratégiai partnere az élelmiszer-pazarlás csökkentéséért folyó küzdelemben. A Nestlénél évről évre több tízmillió forint értékű élelmiszert adományozunk rászorulóknak az Egyesületen keresztül és olyan eseti adománygyűjtő akciókban is segítjük munkájukat, mint ez a mostani.

„Az Élelmiszerbanknál munkánk során látjuk, hogy egy csomag élelmiszeradomány milyen hatalmas segítség azoknak, akiknek az élelmiszerek megvásárlása mindennapi nehézség, és sokszor a hó végén már egyáltalán nem jut étel az asztalukra. A vásárlók, a Nestlé és a Tesco összefogása most nekik segít. Hálásak vagyunk, hogy létrejöhetett ez a nagyszerű kezdeményezés. Köszönjük!” – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke.

A Tesco a mostani felajánlás mellett minden évben részt vesz az Egyesület karácsony előtti tartósélelmiszer-gyűjtő kampányában is, amelyet az élelmiszeradományok mellett pénzadománnyal is támogat. Eseti jelleggel pedig szállító partnereivel, jelen esetben a Nestlével együtt is kezdeményez jótékony célú akciókat.

„A gyűjtés során megint bizonyossá vált, hogy sok kis segítségből hatalmas támogatás lehet, ha összefogunk. Sokan nem is gondolják, hogy egy csomag kávé, néhány konzerv vagy egy tábla csoki megvásárlásával mennyi mindent tehetnek azokért, akik mindezeket nem vehetik meg maguknak. Köszönjük vásárlóinknak, valamint partnerünknek, a Nestlének, hogy részt vettek a jótékonysági akcióban.” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

 

Nagyon köszönjük vásárlóinknak a támogatást!