Sort by
Sort by

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért

Elhatározásunk, hogy 2030-ig világszerte több mint 50 millió gyermeket segítünk hozzá az egészségesebb élethez.
Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért
Programunk célja, hogy egyesítse a Nestlé minden olyan törekvését, melyekkel a szülőket, gondviselőket, tanárokat tudja segíteni abban, hogy a gyerekek számára egészségesebb jövőt teremtsenek.

Elhatározásunk, hogy 2030-ig világszerte több mint 50 millió gyermeket segítünk hozzá az egészségesebb élethez.

 

Mind a Nestlé több mint 150 éves fennállásának, mind a hazai több mint 27 éves működésünk egyik alapelve a közös értékteremtés. Henri Nestlé már akkor a Nestlé vállalat DNS-ébe írta, hogy a jövő generációiról gondoskodnunk kell, amikor a csecsemők táplálásának nehézségei foglalkoztatták. Noszek Péter, ügyvezető igazgató, Nestlé Hungária
 
Ez a filozófia az, ami a mindennapi tevékenységünket meghatározza, így törekvéseinket számos programmal támogatjuk.

 

A NUTRIKID® programban 2003 óta 450.000 iskolást értünk el az egészséges táplálkozásról szóló oktatóanyagainkkal. A tananyag honlapunkon digitálisan is elérhető.


Az Eatself diákprogramban a 2017/2018-as tanévben 1000 budapesti középiskoláshoz jutott el a táplálkozásról és egészséges életmódról szóló tananyag tanáraik segítségével.

 

A Magyar Dietetikusok Országos szövetségével közösen a Gyermekek Egészsége Program®-ba 2200 gyermeket és családjaikat vontuk be Szerencsen, és több mint 3000 gyermek bevonásával folytatódik a program Diósgyőrben.

 

A minta ereje felülír sok-sok beszélgetést, kérést, tanácsot. Befolyásolja, hogy a gyerekek mennyire lesznek elfogadóak az új ízekkel, új ételekkel, mennyire lesznek nyitottak az egészséges táplálkozásra.

Ezért Erdős Gábor, termékeink vezető fejlesztője és Szarvas Vera dietetikusunk fantasztikus hangulatú közös főzés alkalmával, játékos formában beszélgetett munkatársaink gyermekeivel a táplálkozást érintő kérdésekről. Az ilyen alkalmak is remekül bizonyítják, mennyire hasznos a gyerekeket is bevonni egyes konyhai teendőkbe, ami amellett, hogy jó szórakozás, megalapozhatja a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz való hozzáállásukat is.

 

Termékeink fejlesztésénél kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy azok ne csak ízletesek és magas minőségűek, de egyre kedvezőbb összetételűek és tápértékűek legyenek.10+1 vállalásunk megmutatja, hogy mit tettünk és tervezünk tenni ennek érdekében.

A jó étel, a közös programok, az értékes együtt töltött idő, a szabad levegő és az aktív, mozgásban gazdag élet a család egészségének záloga. Mi ebben hiszünk a Nestlénél. Ezért indítottuk el igyteljesazelet.hu életmód oldalunk Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért aloldalát, ahol a gyerekek és a család egészséges táplálkozásához és kiegyensúlyozott életmódjához igyekszünk hasznos tippeket adni.