Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A fejlődés és növekedés éve Szerencsen

Szerencs 2019
A cikk elolvasása
2
perc
Sikeresen zártuk az évet szerencsi gyárunkban, ahol ragyogó eredmények mellett a környezettudatosságról is szólt a 2019-es év.

A Nestlé Magyarország 2019-es kitűnő eredménye többek között gyáraink kiemelkedő teljesítményének is köszönhető. 

Szerencsi gyárunk a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő üzeme, közel 30 országot lát el termékekkel. 

A szerencsi üzem 2019-es sikereihez hozzájárultak az új beruházások is. Az új Granko gyártósor és a két új töltősor üzembe helyezésével 2020-ban a gyár elérheti a 40 ezer tonnás kapacitást is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy szerencsi csapatunk elkötelezettségének eredményeképpen és az új beruházásoknak köszönhetően 12%-kal nőtt a gyár kibocsátása. A környezetbarát csomagolású NESQUIK All Natural kakaóitalpor termelésének indulásával pedig egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk el környezetvédelmi vállalásaink terén is. 

 

Szerencsen készül az első újrahasznosítható papírcsomagolású NESQUIK kakaóitalpor

A 2019-es év legnagyobb szenzációja a szerencsi gyár életében a környezetbarát csomagolású NESQUIK All Natural kakaóitalpor termelésének indulása volt. Az új csomagolás az egyik első lépése annak a folyamatnak, mely a Nestlé termékek műanyag csomagolását újrahasznosítható papírcsomagolással váltja fel.

Szerencs Helene

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a műanyaghulladékok leküzdésére tett vállalásunk pont egy gyerekeknek szánt termékkel indul, mellyel azt üzenjük nekik, hogy egy jobb bolygót szeretnénk rájuk hagyni.” – mondta Hélene Kovalevsky, a szerencsi gyárunk igazgatója.

A csomagolás az újrahasznosítási folyamatba illeszkedő fényezett papírból készült. A papír alapanyag a Forest Stewardship Council (FSC) által tanúsított fenntartható forrásból származik. Az új papírtasakoknak a bevezetést megelőzően szigorú teszteken kellett bizonyítaniuk, hogy a szállítás és tárolás során biztosítsák a NESQUIK kakaóitalpor számára szükséges megfelelő körülményeket.

Tudtad?

  • Amellett, hogy Szerencsről szállítjuk 20 ország piacára több NESQUIK termékünket is, itt fejlesztettük ki 2002-ben az európai piac számára a NESCAFÉ 3in1 termékeket, melyeket azóta is itt gyártunk.
  • A szerencsi gyárban több mint 500 kollégánk dolgozik nap mint nap azért, hogy kakaó- és kávérajongó fogyasztóink a világ számos országában elégedetten fogyasszák termékeinket.