Sort by
Sort by

Újabb lépés a növényi alapú táplálkozásban

Ízletes és tápláló növényi alapú fogások.
Növényi alapú táplálkozás

Mikor ettél utoljára húst? Tegnap este? Múlt héten? Lehet, hogy csak a múlt hónapban?
Míg sokan úgy vélik, hogy a hús nélkülözhetetlen étrendünkből, egyre többen döntenek úgy, hogy csökkentik húsfogyasztásukat, és növényi alapú fogásokkal teszik változatosabbá a menüt. Ez a fajta flexitáriánus, vagy rugalmas vegetáriánus étrend nemcsak egészségesebb, de a bolygónk számára is kedvezőbb.

Egy 2017-ben folytatott nemzetközi tanulmány szerint az emberek mintegy 30%-a szívesen váltana kevesebb húst tartalmazó vagy húsmentes étrendre. Egyre többen próbálják ki és választják rendszeresen a növényi élelmiszerek jelentette változatosságot anélkül, hogy teljesen lemondanánk a húsfogyasztásról.

vegán étrend

A Good Food Institute szerint az elmúlt két évben a növényi alapú élelmiszerek forgalma 29%-kal nőtt az Egyesült Államokban. A megnövekedett fogyasztói igényeknek köszönhetően ma már egyre több és egyre jobb minőségű növényi alapú élelmiszer kapható, a húsmentes ételek ízletesek, változatos ízélményt nyújtanak, és ma már a boltok kínálatában is előtérbe kerültek.

A Nestlénél olyan növényi alapú élelmiszereket készítünk - Európában a Garden Gourmet, Amerikában a Sweet Earth márkanév alatt-, melyek amellett, hogy táplálóak, ízletesek is. 

Ízletes és tápláló növényi alapú élelmiszerek Európában

A Garden Gourmet, Európa második legnagyobb vegetáriánus márkája a vegetáriánusok, vegánok és flexitáriánusok igényeit egyaránt kielégítve 15 országban is megtalálható a boltokban.

A baconös sajtburger volt az egyik kedvenced, de ma már növényi alapú étrendet követsz? Nem probléma! A Nestlé tavaly elsőként fejlesztette ki az ehhez szükséges mindhárom állati eredetű összetevőt – a bacont, sajtot és húspogácsát – felváltó növényi megoldást.

Kedvenc fogásaink növényi alapú alternatíváinak kutatása folyamatosan terítéken van. Élelmiszer szakértőink szenvedélyesen kísérleteznek és finomítják termékeinket, fejlesztenek ki egyre izgalmasabb változatokat. 2020 szeptemberében megjelent a piacon a Garden Gourmet eredetileg 2019 áprilisában bevezetett növényi burgerpogácsájának második, megújult változata, amely az eddigi leghúsosabb zamatú, szaftos textúrájú, növényi alapú húspogácsa helyettesítő megoldás. Környezeti hatása kisebb a hagyományos marhapogácsáénál, előállítása 80%-kal kevesebb földterületet igényel és 75%-kal alacsonyabb széndioxid-kibocsátással jár. Nem véletlenül neveztük el Sensational Burgernek.

Garden Gourmet vegán burger

Mi a következő lépés? Természetesen a tonhalkrém. A Svájcban már kapható vegán tonhal-helyettesítő a Nestlé növényi alapú tengeri termékeinek első képviselője, amely mindössze hat, természetes összetevőből áll, íze, megjelenése és textúrája is olyan, mint a tonhalé.
Növényi alapú termékeink fejlesztése során az összetétel és tápérték ugyanolyan fontos számunkra, mint az ízélmény. 

Nestlé Vuna

Egyre több ismert márka jelenik meg növényi alapú változatokkal

A Nestlé más márkái is igyekeznek kielégíteni a növényi alapú élelmiszereket kereső fogyasztók igényeit.
A kávé szerelmesei legnagyobb örömére már hazánkban is kaphatók a NESCAFÉ vegán kávékülönlegességei, a mandulával vagy kókusszal krémesített, 100% arabica kávéból készült növényi alapú selymes és krémes latték. 

2020-ban elsőként Magyarországon jelent meg a gyerekek kedvenc NESQUIK dobozos kakaóitalának növényi, laktózmentes változata.
Emellett világszerte olyan népszerű növényi alapú termékújdonságokat vezettünk be, mint a Coffee-Mate Natural Bliss növényi eredetű, ízesített mandulatejjel készült kávékrémezői Amerikában, a csokoládés Milo italpor vagy a már zab- és rizsliszt keverékéből is elérhető Carnation sűrített tej Nagy-Britanniában.

Egyre szélesebb növényi alapú termékpalettánkkal, és a folyamatos termékfejlesztésekkel igyekszünk kielégíteni a növényi alapú étrendet követők igényeit, ezzel szem előtt tartva fogyasztóink és bolygónk egészségét egyaránt.