Sort by
Sort by

Nestlével az Egészségesebb Gyerekekért díj

NHK díj
A Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért program egy olyan kezdeményezés, mely kizárólag táplálkozástudományi szakemberekkel, pedagógusokkal együtt gondolkodva, közös megvalósításban érhet el valós és hosszútávon fenntartható eredményeket.

Mindez arra ösztönözte a program koordinátorait, hogy 2019-ben létrehozzák a Nestlével az Egészségesebb Gyerekekért díjat. A díj alapításának célja az volt, hogy elismerjék – a Nestlé vállalati filozófiájával, a Közös Értékteremtés megközelítéssel összhangban – azokat a kiemelkedő teljesítményeket, amelyek hozzájárultak a Nestlé gyermekeknek szóló egészséges táplálkozást célzó programjainak sikeres megvalósításához.

Az első díjat 2019-ben Kubányi Jolán, az MDOSZ tiszteletbeli elnöke nyerte el.

Az idei évben az elismerést Dr. Bíró Lajos kapta, aki a Nestlé Hungária Kft. táplálkozástudományi részlegének fennállása óta szakmai segítséget nyújt a Nestlé munkatársai számára.

A Nestlé első reprezentatív, 4-10 éves gyermekek körében végzett táplálékbeviteli felmérése a szakember által, a NutriComp rendszer segítségével került elemzésre 2014-ben, emellett a kutatás értelmezése és a következtetések levonása is Bíró Lajos szakmai részvételével történt. A felmérés szakmai publikációiban Bíró Lajos társszerzőként vagy lektorként szinte minden esetben jelen volt. A felmérés adatainak újraelemzése a Nestlé Tápanyag-profilozó Rendszer kritériumai alapján is Bíró Lajos szakmai felügyeletével történt. Ez a munka a Nestlé globális kutatóközpontjában, a Nestlé Research Centerben működő szakértők elismerését is kivívta.

Bíró Lajos részt vett az elmúlt évek során valamennyi gyermekek körében végzett tápanyagbeviteli kutatás megvalósításában, így az iparági összefogásban megvalósult 0-3 éves és 11-18 éves magyar gyerekek tápláltsági állapotának felmérésében.

Bíró Lajosnak és munkatársainak oroszlánrésze van a kutatás megvalósításában is, az által, hogy csapatával biztosította táplálkozási naplók elemzését és azok szakmai megfelelőségét.

A szakember munkáját mindig a lelkiismeretesség és pontosság jellemzi, soha nem hagy elvarratlan szálat, vagy meg nem válaszolt kérdést és minden esetben a legmagasabb szintű szakmai megfelelőségre törekszik.

A csapatmunka során - a feszített tempó ellenére is – mindig empatikus munkatársaival közvetlen kapcsolatot ápol és tiszta kommunikációt folytat.

A Nestlével az Egészségesebb Gyerekekért díjjal a Nestlé Hungária munkatársai Dr. Bíró Lajos mindig a szakmaiság talaján álló, lelkes és elkötelezett munkáját szeretnék megköszönni.