Sort by
Sort by

Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért: 2020-as eredményeink

Az Alliance for YOUth programunk keretében célunk, hogy támogassuk a pályakezdőket.
Nestlé a fiatalokért
Most minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy támogassuk a pályakezdőket, és megakadályozzuk a karanténgeneráció létrejöttét, amelynek tagjai hátrányos helyzetből indulnak a munkaerőpiacon.  

A COVID19-világjárvány súlyos hatással van a társadalomra, különösen a fiatalokra. A legutóbbi statisztikák szerint a munkanélküliség újra emelkedik, és immár több mint 3 millió fiatalt érint Európa-szerte.  

Az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért 2025-ig 300 000 új lehetőséggel támogatja a fiatalokat  

Az Alliance for YOUth programunk keretében idén bejelentettük, hogy 2025-ig Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában 300 000 új munkalehetőséget hozunk létre a fiatalok számára.  

A világjárvány ellenére 300 partnerünkkel együtt folytatjuk azt a fiatalokat támogató tevékenységünket, melynek köszönhetően szakmai gyakorlati és gyakornoki lehetőséget, valamint első munkahelyet kínálunk a pályakezdők számára. Az Alliance for YOUth megfelelő digitális és környezetbarát (úgynevezett zöld) készségekkel kívánja felvértezni a jövő társadalmát formáló fiatal nemzedéket.  

A Nestlé által 2014-ben életre hívott program azokat a vállalatokat egyesíti, amelyek célul tűzték ki a munkaerőpiacra lépő fiatalok segítését. A program indulása óta már több mint 450 000 munkahelyet és képzési lehetőséget biztosítottunk. 

A TOP 15 legvonzóbb hazai munkáltató között a Nestlé 

Büszkék vagyunk rá, hogy a zyntern.com kutatása szerint 2020-ban a Nestlé Hungária Kft. szerepelt a fiatalok körében legvonzóbbnak tartott munkáltatók listáján.  

Együttműködés a Nestlé és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (volt Szent István Egyetem) között. 

2016-ban indult a Nestlé Hungária és a Szent István Egyetem közötti együttműködés, amely a stratégiai megállapodás megújításával 2020-ban is folytatódott. A Nestlé és az egyetem közös kurzusán az első három évben közel 90 hallgató vett részt, a program kibővítésével pedig több projektfeladat megoldásába vontuk be a diákokat, illetve gyakorlati helyeket biztosítottunk számukra. A járványhelyzet miatt idén virtuális oktatással és online előadásokkal támogattuk a szakma iránt érdeklődők munkáját. 

Egy hét a Nestlé vezetői között 

Két évvel ezelőtt egyedülálló manager shadowing programot indítottunk a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karával közösen, melyben a Deák Tibor Szakkollégium hallgatói vehettek részt. A projekt sikerét látva 2020-ban is lehetőséget adtunk a diákoknak, hogy közelebbről is megismerhessék a Nestlét mint munkáltatót, és valós tapasztalatokat szerezhessenek egy nagyvállalat működéséről, illetve irányításáról. 

Kíváncsi vagy, milyen egyéb lépéseket tettünk a Nestlénél 2020-ban az egészségesebb táplálkozás, valamint a társadalmi- és környezeti fenntarthatóság érdekében? Böngészd új Közös Értékteremtés (CSV) jelentésünket, amelyben megismerheted eredményeinket, törekvéseinket!