Sort by
Sort by

A Nestlé országos „szelektív hősei”

Sikeresen zárult a Nestlé fenntarthatósági iskolai pályázata
Nestlé Recycling Hero

A Nestlé környezetvédelmi vállalásait a Nestlé Hungária évek óta olyan magyarországi kezdeményezésekkel egészíti ki. Ilyen volt a 2019-ben indított edukációs fenntarthatósági kampány, a HUMUSZ Szövetség szakmai támogatásával készített Újrahasznosítási Kisokos, majd a 2020-as, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. csatlakozásával készült Hogyan legyek környezettudatos vásárló? kiadvány. 

Ez az együttműködés lépett idén új szintre az FKF Nonprofit Zrt. csatlakozásával, és koncentrált elsősorban a legfiatalabbak környezettudatos szemléletének alakítására.  
Ezen együttműködés eredménye a szeptemberben indított Recycling Hero Challenge kihívásunk, melyben általános iskolai osztályok pályázhattak fenntarthatósági témájú anyagokkal. 

A pályázat célja az volt, hogy a szelektív hulladékgyűjtés és a fenntartható életmód ügye országszerte minél több gyerekhez eljusson.

A Recycling Hero Challenge során a jelentkező általános iskolai osztályok interaktív segédanyagokat kaptak, amely segítette elmélyíteni tudásukat az újrahasznosításról, szelektív gyűjtésről, környezetvédelemről. 

A plakátokból, szelektív hulladékgyűjtő kukákból és más hasznos eszközökből álló edukációs Hero Box csomagot a leggyorsabb 100 jelentkező kapta meg, de az edukációs anyagok online is elérhetők voltak, így a pályázaton azok az osztályok is részt vehettek, akik nem kerültek a leggyorsabb 100 közé. 

A Recycling Hero Challenge során olyan pályázatokat vártunk, melyben az osztályok videókkal, prezentációkkal és rajzokkal szemléltetik, hogyan emelték át az az edukációs anyagból tanultakat az iskola hétköznapjaiba. 

Fantasztikus volt látni, ahogy a csapatok egészen kreatív és különleges módon dolgozták fel a témát: volt, aki komposztálót épített, volt, aki társasjátékot tervezett és készített, és akadt olyan, aki rímekbe szedve, vagy éppen énekelve adta tovább az elsajátított anyagot.

A kihívásba több, mint 100 osztály jelentkezett, a megadott határidőig összesen 100 pályamű érkezett. A résztvevők elkötelezettségét bizonyítja, hogy a kezdeményezés a fokozódó koronavírus járvány ellenére is ennyire sikeres volt. Meglepő módon a vidéki általános iskolák sokkal aktívabbak voltak: 89 osztály pályázott vidékről, míg Budapestről 11. 

A nyertesek: 

Első helyezett: Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola
Második helyezett: Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda Pusztamérgesi Telephelye 5. osztály
Harmadik helyezett: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda 6.a osztály


Az első helyezett 300 000 forintos fődíjban részesül, amit osztálykirándulásra költhetnek, az első három helyezett pedig egy félnapos program keretében ellátogathat az FKF XV. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába.
Gratulálunk a nyerteseknek, és köszönjük minden pályázó munkáját és elkötelezettségét a környezeti fenntarthatóság iránt!

Nézd meg a nyertes pályázatokhoz készült videókat!

A Nestlé országos „szelektív hősei” > Component
A Nestlé országos „szelektív hősei” > Component
A Nestlé országos „szelektív hősei” > Component