Sort by
Sort by

Kreatív reggeli ötletek, amiket gyerekekkel közösen is elkészíthetsz 

Mikulásváró fogások, amiket öröm lesz elkészíteni és elfogyasztani is.
Mikulásváró banner

Ha pedig már elkészült a finom reggeli, üljetek le az asztalhoz, és fogyasszátok el közösen! 

A rohanós hétköznapokon sokszor azon kaphatod magad, hogy csak úgy futtában eszitek meg a reggelit, és a főétkezéseken sincs mindig együtt a család. Pedig a közös étkezéseknek nagyobb a szerepe a gyerekek egészsége szempontjából, mint gondolnád! Ezért ragadj meg minden alkalmat, hogy asztalnál ülve, kényelmesen, együtt egyen a család! Hétköznap lehet ez egy könnyű vacsora, míg hétvégén akár mindegyik étkezés. 

Miért fontos a közös étkezés? 

A közös étkezés nemcsak a táplálkozási szokásokra, hanem a gyermekek érzelmi jóllétére is pozitív hatással van, hiszen egy jó hangulatú közös étkezés a családi élet fontos színtere lehet sok-sok beszélgetéssel, nevetéssel. 

A közös étkezések során látják a gyerekek a szülők étkezési szokásait, és ha nem is lesznek azonnal nyitottak minden olyan élelmiszer elfogyasztására, amit ti is esztek, hosszútávon ez a minta az, ami meghatározó lehet az ételekhez, étkezéshez fűződő viszonyuk kialakulásában, és a felnőttkori elhízás vagy egészségügyi problémák megelőzésében. 

Szintén a közös étkezések nyújtanak lehetőséget arra, hogy a gyerekek íz- és ételpreferenciái kialakuljanak, itt tudnak megkóstolni új alapanyagokat, ízeket.  

Jó azonban, ha tudod, hogy ez akkor működik hatékonyan, ha nem erőlteted. Ha árgus szemekkel figyeled, és noszogatod, hogy egyen meg valamit, amit nem szeretne, az bizony a visszájára is fordulhat.  Légy türelmes, add meg neki a lehetőséget, és ne add fel egy alkalom után.  

Tudtad?  

  • Azok a gyerekek, akik együtt esznek a családjukkal, nagyobb eséllyel kóstolnak meg új ételeket, és fogyasztanak több zöldséget és gyümölcsöt, ha azt látják, hogy a család többi tagja élvezettel fogyasztja azokat.  
  • Ahol a család rendszeresen együtt étkezik, a gyerekek egészségesebb táplálkozását eredményezi, gyakoribb tejtermék-, gyümölcs- és zöldségfogyasztás, ezáltal a rost-, vas-, kalcium- és vitaminbevitel mértéke is magasabb, valamint kevesebb a bő zsírban sült ételek fogyasztása 
  • Ha a gyerekek már az előkészületekben (bevásárlás, főzés) részt vesznek, nyitottabbak lesznek az egészségesebb alapanyagok, ételek fogyasztása iránt, ráadásul ez remek időtöltés is. 

 

Készítsétek el közösen ezeket a szuper Mikulásváró fogásokat reggelire! 

A közös főzés igazán jó móka, főleg, ha ilyen egyszerűen elkészíthető, mégis csodaszép finomságok kerülnek ki a kezetek közül. Engedd, hogy szárnyaljon a fantáziátok, tervezzétek meg már előre a dekorációt, vagy egyszerűen hagyjátok magatokat sodorni a spontán ötletektől. Az eredmény így is, úgy is egy jókedvű közös reggeli készítés és szuper ízletes reggeli finomságok lesznek! 
 

Mikulás Nesquik All Natural zabkásából 

Mikulásváró zabkása

A zabkása 2 perc alatt elkészül, már ebbe is bevonhatod a gyerekeket. Aztán a díszítés pedig maga a kreatív izgalom! 

A Nesquik All Natural zabkása kifejezetten gyerekeknek készült tápláló és finom reggeli alternatíva, kizárólag 100% természetes összetevőkkel, teljeskiőrlésű gabonával és alacsony cukortartalommal. Rost –és teljesértékű gabonaforrás (70% zab és teljesértékű gabona), hideg és meleg tejjel egyaránt készíthető. 

A díszítéshez használj friss gyümölcsöket és olajos magvakat, így ha isztok mellé egy pohár vizet vagy natúr gyümölcsteát, kész is a teljes értékű reggeli. 

Tipp: Ha szeretnél hasonló cukiságokat készíteni, használj olyan piros vagy pirosas gyümölcsöket, mint az alma, gránátalma, áfonya, piros szőlő esetleg aszalt vörösáfonyát. A hehér színhez banánkarikák és kókuszreszerék is jó választás.

 

Mikulásváró zabpehely teljes értékű gabonából 

Mikulásváró Cheerios Oat

Nestlé CHEERIOS ZAB reggelizőpelyhünk 91%, míg Nestlé CHEERIOS ZAB alma és fahéj reggelizőpelyhünk 85% teljes értékű gabonát valamint 7 féle vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz. Zsírszegény tejjel vagy joghurttal, friss gyümölccsel és egy pohár natúr gyümölcsteával tökéletes teljes értékű reggeli. Emellett nagyon ízletes, dekorációs megoldásainkkal pedig szuper mutatós is. Már jöhet is a Mikulás, ugye? 

Tipp: Te is egyszerűen elkészítheted ezeket a dekoratív, MIkulásváró finomságokat. Papírból vágjatok ki egy tetszőleges mintát sablonnak, ezt tedd a joghurt tetejére, majd szórj rá kakaót.
CHEERIOS Zabkarikákból is csodaszép mintákat készíthettek. Egy kiscsizma vagy szán nagyon jól mutat majd belőle!

Csatlakozzatok ti is Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunk 2020. novemberben induló izgalmas kihívásaihoz, melyekkel ráadásul értékes ajándékokat is nyerhettek!
Készítsetek közösen kreatív fogásokat, fotózzátok le az eredményt, és küldjétek be a kihívás felhívásához készült Facebook poszt alá kommentben.  
A részletekért kövesd Facebook csatornánkat, vagy kattints Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért aloldalunkra