Sort by
Sort by

Közösen egy tisztább, élhetőbb környezetért

A Nestlé Hungária lelkes csapata és a környezetvédelmi aktivistaként is ismert Pumped Gabo közösen vállalták, hogy megtisztítják a Gellérthegyet Budapesten
Szemétszedés Pumped Gabo

Fantasztikus dolgokat tudunk elérni, ha összefogunk. Ezt bizonyítja a Nestlé U4Green csapat által szervezett, 2023 április 26-án rendezett közös szemétszedés is, melyhez Pumped Gabo is csatlakozott. 

A Nestlé U4Green nemzetközi kezdeményezést azzal a céllal hívta életre pár lelkes gyakornok, hogy erősítsék a kollégák elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, különös tekintettel a Nestlé környezetvédelmi célkitűzéseit is érintő területekre. 

A gyakornoki kezdeményezés célja, hogy minél kreatívabb, lelkesítő módon támogassa a kollégák fenntarthatóság iránti elköteleződését, a Nestlé fenntarthatósági vállalásait pedig gyakorlati megmozdulások segítségével tegye a munkatársak életének részévé. 

Ennek köszönhetően hazánkban is egyre több kolléga figyelmét sikerült felhívni kulcsfontosságú fenntarthatósági témákra, olyan kezdeményezésekbe bevonva őket, melyek elősegítik, hogy magánéletükben és céges keretek között is aktívan tudjanak hozzájárulni a környezet védelméhez, illetve a környezeti és társadalmi kihívások kezeléséhez. 

Míg a 2022-es évben a U4Green csapata az élelmiszer-pazarlás megelőzésére és a fenntartható divatra fókuszált kezdeményezéseivel, jelenlegi kampányuk a szelektív hulladékgyűjtési gyakorlatok köré épült.

Büszkék vagyunk, hogy a „TeSzedd!” országos önkéntes hulladékszedési mozgalomhoz csatlakozva az áprilisi szemétszedésen több mint 30 kolléga részvételével, összesen 8 kukászsáknyi szemetet gyűjtöttünk össze, megtisztítva ezzel a Gellérthegy egy jelentős részét az eldobott csikkektől, alumínium dobozoktól és műanyag zacskóktól.

Köszönjük a résztvevő kollégáknak, akik nélkül ez a szép teljesítmény nem sikerülhetett volna és akik nem csak egy tiszta Gellérthegyért dolgoztak, hanem arra is inspirálnak minket, hogy együtt tegyünk egy fenntarthatóbb jövőért.

Ne feledd, mindig használd a kihelyezett szemétgyűjtőket, szelektív kukákat, mert a tiszta környezet mindannyiunk közös érdeke!