Sort by
Sort by

Javítanál a cicád étrendjén? Segítünk!

Olyan, számos macskatartónál bevált megoldást mutatunk, amellyel már 3 hét alatt látványos eredményt érhetsz el.
Purina One Sikerprogram banner

Tudtad, hogy a cicák immunrendszerének állapota 70%-ban az emésztőrendszerük egészségétől függ? A tápcsatorna ugyanis az első hely, ahol szervezetük kórokozókkal találkozhat, itt vehetik fel az immunsejtjeik velük a harcot.

Ezért kiemelten fontos, hogy olyan étrendet válassz kedvenced számára, amely amellett, hogy teljes értékű, még a cica immunrendszerét is támogatja!

A Nestlé Purina országos reprezentatív kutatásából1 kiderült, hogy a magyar macskatartók háromnegyede családtagként tekint cicájára, így nem csoda, hogy a kedvencük étrendjére legalább olyan hangsúlyt fektetnek, mint a sajátjukra. 

Mire figyelj cicád étrendjének kialakításánál?

Ahhoz, hogy a megfelelő eledelt tudd kiválasztani macskád számára, jól jöhetnek a Purina, a témában végzett kutatásának2 eredményei. 

Azt valószínűleg már tudod, hogy nem javasolt a macskákat kutyaeledellel vagy embereknek szánt táplálékkal, maradékkal etetni, de emellett még van számos olyan tényező, amire érdemes figyelned a megfelelő macskaeledel kiválasztásánál, és cicád étrendjének kialakításánál.

 

A nem speciális táplálásra szánt eledel esetében jó, ha állati eredetű fehérjeforrás szerepel az első helyen, és hasznos, ha az összetevők között találunk diétás rostok biztosítására szolgáló növényi összetevőt is."
dr. Márton Kingaa PURINA állatorvosa

Ugyanúgy, mint az emberek esetében, úgy a macskák kora, egészségi állapota, tartási módjuk és aktivitásuk mind befolyásolja a számukra ideális étrend összetételét.

Az étrend, ami már 3 hét alatt látványos eredményt mutat

A Purina ONE szakértői olyan, kiegyensúlyozott macskaeledeleket alkottak meg, amelyek hosszútávon támogatják a cicák egészségét, és már 3 hét alatt szemmel látható eredményt hoznak. 

"Nagyon válogatós cica, mégis meglepő módon végig lelkesedéssel ette meg az ételt. Jóízűbben ette a szárazat, mint az eddigieket. Bundája fényesebb, puhább lett, nem hullik annyira, összességében egészségesebb a kinézete. Nem gondoltam, hogy ennyire látványos lesz rajta ez a tápváltás!"- mondta 2020 novemberében a Purina ONE 3 Hetes Sikerprogramját tesztelő egyik gazdi.

A Purina ONE 3 Hetes Sikerprogramját több mint 300 hazai, prémium márkát használó macskatulajdonos tesztelte. A Purina ONE eledelek a cicákat és gazdáikat egyaránt meggyőzték.

Purina1

Az egy hónapos, folyamatosan dokumentált tesztidőszak eredményeiből kiderült, hogy 10-ből 8 cica szívesen, örömmel fogyasztotta a Purina ONE-t már az első, átvezető héten is, a további hetekben a cicák 70%-a izgatottan várta az eledelt, 20% pedig  két etetés között is kért belőle amit előtte nem tapasztalt más eledeleknél a gazdájuk.

Purina2

A teszt időszak előtti állapotot összevetve a teszt utáni állapottal a gazdik háromnegyede számolt be arról, hogy a cica szőre egészségesebb lett, javult az egészségi állapota vagy energikusabb lett kis kedvence, 45%-uk hosszú távon is leváltaná az eledelét a Purina ONE-ra. 

Te kipróbálod?

 

1. 2021. februárjában, 18 év feletti macskatartók körében végzett országos reprezentatív kutatás. 
2. 2020. november-decemberben budapesti és vidéki macskatulajdonosok bevonásával végzett terméktesztes kutatás.