Sort by
Sort by

Játékok az egészségesebb gyerekekért

7 ötlet, amely segít gyermekednek egészségesen táplálkozni és többet mozogni.
Játékkal egészséges gyerekek_banner
A "Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért" globális kezdeményezés részeként olyan játékokat találtunk ki, melyekkel ösztönözhetjük a gyerekek víz-, zöldség- és gyümölcsfogyasztását, megtaníthatjuk őket az adagok helyes kezelésére, illetve megszerettethetjük velük a rendszeres testmozgást. 

Ki vagyok én?

Ez egy klasszikus barchoba játék, ami a vízivás megszeretésében segít. Ragassz egy állatos matricát a vizespohár aljára. A gyerekek minden korty után feltehetnek neked egy eldöntendő kérdést (pl. Tud repülni? Négy lába van?), amire igennel vagy nemmel válaszolsz. A játék addig tart, amíg ki nem találják, milyen állat van a pohár alján. Vigyázz, utána te jössz :) 

Állj fel! Ülj le!

Játssz a gyerekekekkel olyan játékot, amivel ki tudod ugrasztani őket passzív tevékenységükből, például a TV nézésből. Találj ki valamilyen kulcsszót, amire mindig figyelniük kell. Ha azt mondod, „Állj fel”, azonnal fel kell pattanniuk, az „Ugrálj féllábon” felszólításra pedig ugrálniuk kell. Az nyer, aki leggyorsabban teljesíti a feladatot. 

Papírvadászat

Rejts el a ház körül színes papírokat, kincseket, amiknek megtalálásáért színenként különböző pontok járnak. Játszhattok akár k egyénileg, akár csapatban is, utóbbi esetben egy csapatnak egy szín jár. A cél az ellenfél „színeinek” összegyűjtése - az nyer, aki a legtöbb kincse találja. 

Rejtélyes magok

A gyerekek szeretnek kertészkedni, magokat ültetni, különösen, ha el is fogyaszthatják, ami abból kinő. Vigyél a játékba egy kis varázslatot! Szedj össze cserepeket, földet, magokat, de ne mondd meg nekik, hogy melyik magból milyen növény kel majd ki. Meglátod, milyen elmélyülten, élvezettel fogják  gondozni. Nagy lesz a kíváncsiság, mi nő ki a végén! 

Vigyázz, kész, rajt!

A mai rohanó világban a közös reggelizés igazi kihívás. Sokat segít, ha előző este lefekvés előtt előkészítesz mindent, és az asztalt is megteríted – persze csak az étkészlettel. Amikor eljön a reggeli ideje, szinte csak oda kell ülnötök! 

Táncolj, légy sztár!

A tánc a mozgás egyik legjobb formája. Nemcsak az anyagcserét pörgeti fel, de a mozgáskoordinációt is javítja. Állítsatok össze egy lépéssort a kedvenc zenétekre! 

Ízletes kockák

Hogyan tehetnéd a vízivást izgalmasabbá? Színekkel és ízekkel például. Csinálj fagyasztott gyümölcsös jégkockát! Vágj egészen apróra gyümölcsdarabokat, adj hozz vizet, töltsd jégkockatartóba, és tedd be a fagyasztóba! Viszlát unalmas víz, helló ízletes újdonság! 
 

Tudj meg többet a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programunkról, melynek célja, hogy kutatásainkkal, termékfejlesztéseinkkel, oktató programjainkkal és innovatív megoldásainkkal 2030-ig 50 millió gyermeknek nyújtsunk segítséget abban, hogy egészségesebb életet élhessenek.